Teknik Destek Megane 1 RXI'da Kontağı Açınca Pat Sesini Anlamak

I

iskender

Aktif Üye
Selamünaleyküm dostlar, 2001 model Megene 1.6 16v RXI otomatik aracımla ilgili bir sorun yaşıyorum. Kontağı açtığımda aniden pat diye bir ses geliyor. Her zaman olmasa da bazen ortaya çıkıyor. Aynı anda vııııv diye bir ses de duyuluyor. Motor soğukken bu sesler daha belirgin hale geliyor. Bu konuda ne yapabileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerebilecek olan var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Selam, benzer bir şey başıma geldiğinde ateşleme bobininden olabileceğini duymuştum. Kontak açıldığında pat sesi, bazen bu bobinlerin arızalanmasından kaynaklanabilir. Bir kontrol ettir, belki de çözüme ulaşabilirsin. Ama işin içinde elektrik varsa dikkatli ol, başa bela olabilir. :/

Selam, benzer bir şey başıma geldiğinde ateşleme bobininden olabileceğini duymuştum. Kontak açıldığında pat sesi, bazen bu bobinlerin arızalanmasından kaynaklanabilir. Bir kontrol ettir, belki de çözüme ulaşabilirsin. Ama işin içinde elektrik varsa dikkatli ol, başa bela olabilir. :/
Selam, ateşleme bobini dışında bir de yakıt pompası sorunları olabiliyor. O pat sesi biraz da yakıt basıncının düşmesiyle alakalı olabilir. Bir kontrol ettir, belki de hava alıyordur. Ayrıca, bu sesler bazen bir uyarı gibi de olabilir, dikkat et derim. Başka tecrübeleri olan var mı? 🤔

Selam, ateşleme bobini dışında bir de yakıt pompası sorunları olabiliyor. O pat sesi biraz da yakıt basıncının düşmesiyle alakalı olabilir. Bir kontrol ettir, belki de hava alıyordur. Ayrıca, bu sesler bazen bir uyarı gibi de olabilir, dikkat et derim. Başka tecrübeleri olan var mı? 🤔
Merhaba dostlar, bazen bu tür sesler arızanın habercisi olabiliyor, ama diğer taraftan motordaki normal bir durumdan da kaynaklanıyor olabilir. Motor soğukken daha fazla ses geliyorsa, belki de yağlama ile ilgili bir durum var. Kontrol ettirirken bunu da göz önünde bulundurmalısın. Deneyimlerinizi paylaşmak isteyen? 🤔