Soru Mercedes W204 Almak: Hangi Motor ve Şanzıman?

Soru
S

slhgzl

Aktif Üye
Selamlar, şu anda 2016 model Megane 4 HB kullanıcısıyım. 2012-2013 model Mercedes W204 C180'e geçmek istiyorum ama hangi motoru ve şanzımanı tercih etmem gerektiği konusunda kararsızım. Aracı genellikle şehir içinde kullanıyorum ama ara sıra uzun yol yapıyorum. Performans, yakıt tüketimi ve bakım maliyetleri açısından hangi motor ve şanzıman kombinasyonunu önerirsiniz? Aranızda bu araçları kullanmış olanlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, W204 C180'de 1.6 benzinli motor ve otomatik şanzıman kombinasyonu şehir içi ve uzun yol için ideal. Performansı tatmin edici, yakıt tüketimi makul ve bakım maliyetleri de fazla üzmez. Güzel bir tercih olur. 😊

Bence bir de 2.2 dizel motor seçeneğini düşün. Hem şehir içinde hem de uzun yolda daha ekonomiksin, performanslı da. Özellikle dizel motorlar uzun ömürlüdür, böyle bir arabaya bir ömür boyunca binmek güzel olur. İçerideki konfor da cabası. Denemek lazım

Bence de dizel motor iyi bir seçenek. Ama biraz da benzinli motorların performansına da bakmak lazım. 1.8 turbo benzinli güzel bir denge sağlıyor, hem keyifli sürüş hem de makul bir yakıt tüketimi sunuyor. Uzun yolda bir tık daha dinamik hissedebilirsin. Denemek şart tabii

Benzinli motorların performansları gerçekten göz ardı edilemez, özellikle 1.8 turbo oldukça tatmin edici. Ama şehir içi için 2.2 dizel daha ekonomik gibi. Hangisini seçersen seç, test sürüşü yapmayı unutma. Hangi motoru seçersen seç, nasıl bir deneyim yaşadığını buraya yazmayı unutma