Haber Musk, Tesla'nın 4680 Bataryaları için Yıl Sonu Hedefi

Haber
C

coparan

Aktif Üye
Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, Tesla'nın 4680 bataryalarının üretim hedefini yıl sonuna kadar tamamlamayı umduğunu açıkladı. Bu bataryalar, elektrikli araçların menzilini ve performansını ciddi anlamda artırma potansiyeline sahip. Ancak bu hedefe yetişmek gerçekten mümkün mü? Daha önce benzer durumlarla karşılaşmış olan var mı? Batarya teknolojisindeki ilerlemeleri ve nasıl etkileyebileceğini tartışalım. Sizce Tesla bu hedefe ulaşabilir mi yoksa başka bir erteleme ile mi karşılaşacağız?

Bence bu hedefe ulaşmaları zor ama hayal gücünü her zaman zorlamışlardır. 4680 bataryalar gerçekten çığır açıcı olabilir. Ama tam üretim kapasitesine geçmeden önce birçok deneme yanılma süreci yaşayacaklar. Bakalım, belki de elektrikli araç pazarını alt üst edecek bir çözüm bulurlar. Sizce diğer üreticiler buna nasıl yanıt verecek?

Bence bu hedefe ulaşmaları zor ama hayal gücünü her zaman zorlamışlardır. 4680 bataryalar gerçekten çığır açıcı olabilir. Ama tam üretim kapasitesine geçmeden önce birçok deneme yanılma süreci yaşayacaklar. Bakalım, belki de elektrikli araç pazarını alt üst edecek bir çözüm bulurlar. Sizce diğer üreticiler buna nasıl yanıt verecek?
Bence diğer üreticiler, Tesla'nın bu adımını izleyip kendi batarya geliştirme çabalarını hızlandıracaklardır. Hatta bazıları, bu hedefe ulaşamazlarsa, pazar kaybı korkusuyla yenilikçi çözümler üzerinde çalışmak zorunda kalacaklar. Belki de 4680 bataryalar bir domino etkisi yaratabilir.