Teknik Destek Opel Astra J 115 Benzinli - Sabahları Motor Tekliyor

D

Dumkem

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2015 model Opel Astra J 115 beygir benzinli aracım var. Sadece sabahları motor soğukken garip bir tekleme ve boğulma sorunu yaşıyorum. Araba yeterli güç almıyor ve sanki yakıt yetişmiyor gibi hissettiriyor. İlk çalıştırmada motor stop ediyor ve tekrar denediğimde 2-3 sefer sonra ancak çalışıyor. Motor ısındıktan sonra bu sorun ortadan kalkıyor ve gün içinde başka bir sorun yaşamıyorum. Çelik subap taktırdım, enjektörleri temizlettim ama sorun hala devam ediyor. Bu durumu uzun süredir yaşıyorum. Daha önce benzer bir problem yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkür ederim.

Selam, bu durum genellikle ateşleme sisteminden kaynaklanabilir, bu yüzden buji ve ateşleme bobinlerini kontrol ettir. Bir de yakıt filtresi değişimi de işe yarayabilir. Soğuk havalarda bu tür sorunlar çok olur, bir de yazın denemek lazım. Belki bir sensör de arıza yapıyordur, bir bakıver. Umarım çözülür, kolay gelsin.

Selam, bu durum genellikle ateşleme sisteminden kaynaklanabilir, bu yüzden buji ve ateşleme bobinlerini kontrol ettir. Bir de yakıt filtresi değişimi de işe yarayabilir. Soğuk havalarda bu tür sorunlar çok olur, bir de yazın denemek lazım. Belki bir sensör de arıza yapıyordur, bir bakıver. Umarım çözülür, kolay gelsin.
Sabahları motorun teklemesi, çoğu zaman bujilerle alakalıdır. Ama bir de hava akış ölçer var, onu da kontrol ettirmen iyi olabilir. Belki yakıt sıkıntısıdır, filtreyi değiştir bak ne olacak. Ben de böyle bir şey yaşadım, çözüm bulunca hemen paylaşırım. Umarım çabuk hallolur bu durum. 🚗

Sabahları motorun teklemesi, çoğu zaman bujilerle alakalıdır. Ama bir de hava akış ölçer var, onu da kontrol ettirmen iyi olabilir. Belki yakıt sıkıntısıdır, filtreyi değiştir bak ne olacak. Ben de böyle bir şey yaşadım, çözüm bulunca hemen paylaşırım. Umarım çabuk hallolur bu durum. 🚗
Açıkçası bu durum bir ritüel haline geldi, sabahları motoru çalıştırıp şans bekliyoruz. Bujileri kontrol ettirmek şart gibi, hava akış ölçeri de unutma. Bir de yakıt kalitesine dikkat et, bazen benzin işin içine giriyor. Bu kadar çaba harcadıktan sonra umarım bu sorunu çözüme kavuşturursun. Başka ne denemelisin, merak ediyorum doğrusu. 😊

Geri