Soru Opel Astra Lastik Değişimi Hakkında Yardım

Soru
K

kadirtbk

Bilindik Üye
Selam arkadaşlar, 2014 model Opel Astra'mın lastiklerini değiştireceğim. Mevcut lastik ölçülerim 215/50 R 17 91Y. Ama piyasada bulduğum lastikler 215/50 R 17 95W. Bu lastikleri alsam bir sorun olur mu? Hız ve yük endeksleri farklı olduğu için kafam karıştı. 91 yük endeksi 615 kg, 95 yük endeksi ise 690 kg. Hız endeksleri de farklı, Y 300 km, W 270 km. Bu konuda deneyimi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Selam, lastik değişiminde dikkat etmen gereken en önemli şey, aracın fabrika önerilerini göz önünde bulundurmak. Yük endeksinin artması sorun yaratmaz, hatta daha iyi bir taşıma kapasitesi sağlar. Ama hız endeksi önemli; eğer araçla sık sık yüksek hızlara çıkıyorsan, bu durumu göz önünde bulundur. Benim önerim, Y endeksli lastiklerini almaya devam etmen. Sen ne düşünüyorsun?

Selam, lastik değişiminde dikkat etmen gereken en önemli şey, aracın fabrika önerilerini göz önünde bulundurmak. Yük endeksinin artması sorun yaratmaz, hatta daha iyi bir taşıma kapasitesi sağlar. Ama hız endeksi önemli; eğer araçla sık sık yüksek hızlara çıkıyorsan, bu durumu göz önünde bulundur. Benim önerim, Y endeksli lastiklerini almaya devam etmen. Sen ne düşünüyorsun?
Bence de Y endeksli lastiklere devam etmelisin. Hem ne gerek var 300'le gitmeye? 😉

Lastik bu, şakaya gelmez. Bence de Y endeksli lastiklere devam etmelisin. 😉
Lastik seçimi önemli konu, ben de senin gibi kararsız kalmıştım. Yük endeksi farkı çok sorun yaratmaz gibi duruyor ama hız endeksi konusunda dikkatli olmak lazım. Madem Y endeksli bulabiliyorsun, riske atmamak en iyisi. 😉