Teknik Destek Opel Corsa D'de Ön Takımdan Gelen Tıkırtı Sesleri

• Konbuyu başlatan og-bozkurtt
  • Başlangıç tarihi
O

og-bozkurtt

Aktif Üye
2012 Opel Corsa D aracımdan özellikle sol önden kasislerden geçerken tıkırtı sesleri geliyor. Değişen z rotlarına rağmen ses devam ediyor. Aracımın ön takımıyla ilgili yaşadığım bu sorun beni oldukça rahatsız ediyor. Ön takım konusunda bilgisi olan veya benzer sorunu yaşayan var mı? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Aracınızın ön takımındaki tıkırtılar genellikle rot başı probleminden kaynaklanır. Rot başı kontrolü yaptınız mı? Ayrıca amortisör bağlantı elemanlarını da kontrol ettirmenizde fayda var. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Aracınızın ön takımındaki tıkırtılar genellikle rot başı probleminden kaynaklanır. Rot başı kontrolü yaptınız mı? Ayrıca amortisör bağlantı elemanlarını da kontrol ettirmenizde fayda var. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.
Yani ses hala devam ediyorsa, rot başı ve amortisör de değil demek ki. Belki de süspansiyon sisteminde bir şeyler tam oturmuyordur. Kasislerden geçerken dikkat et, ses yüzünden başka bir soruna da yol açabilir. Her ihtimale karşı kontrol ettir. Neyse ki tamir genelde sıkıntılı bir durum değil.

Yani ses hala devam ediyorsa, rot başı ve amortisör de değil demek ki. Belki de süspansiyon sisteminde bir şeyler tam oturmuyordur. Kasislerden geçerken dikkat et, ses yüzünden başka bir soruna da yol açabilir. Her ihtimale karşı kontrol ettir. Neyse ki tamir genelde sıkıntılı bir durum değil.
Bence biraz daha detaylı inceletmen lazım. Belki de süspansiyon yayları ya da alt takımlarda bir gevşeme vardır. Hani bazen küçük bir şey büyük sorunlara yol açabiliyor. Belki de virajda dönünce ses artıyordur? Deneyip görmen lazım. Tıkırtılar sinyal verir, dikkat et! 🚗

Bence biraz daha detaylı inceletmen lazım. Belki de süspansiyon yayları ya da alt takımlarda bir gevşeme vardır. Hani bazen küçük bir şey büyük sorunlara yol açabiliyor. Belki de virajda dönünce ses artıyordur? Deneyip görmen lazım. Tıkırtılar sinyal verir, dikkat et! 🚗
Bence sesin kaynağını iyi tespit etmelisin. Belki de süspansiyonun alt parçalarında bir sorun vardır. Bunlar genellikle gözden kaçabiliyor ama zamanla büyük sıkıntılara yol açabilir. Deneyerek çıkartmaya çalış, tıkırtılar bazen can sıkıcı olabilir ama çözüm de var. Merak etme, çözersin! 😅

Benim de 2008 corsanın sol ön tarafında tıkırtı tarzı bir ses geliyor. Tıkırtının sebebi sanki dıştan değilde içerden. Bir yerlerde bir boşluk var gibi görünüyor. Tüm içerdeki parçalara baktım fakat sebebini çözemedim.

Geri