Teknik Destek Passat 2.0 TDI Rampada Hararet Yapıyor

K

kogan

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2008 model Volkswagen Passat 2.0 TDI kullanıyorum. Düz yolda 90 derece sıcaklıkta sorunsuz ilerlerken, rampa gibi yüksek yüklendiği durumlarda hararetin uçtuğunu farkediyorum. Normal seyir halindeyken her şey normal iken, bu duruma sadece rampada veya eğimli yollarda rastlıyorum. Bu durumla karşılaşan oldu mu, çözümü konusunda tecrübesi veya önerisi olan var mı? Aracın soğutma sistemiyle ilgili bir problem mi var acaba? İlk kez başıma geliyor ve açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum.

Hocam bende de benzer bir sorun vardı, aynı araç ve motor. Sanayide bir usta radyatör fanına direk vermiş ve sorunu halleti. Önce fanın çalışıp çalışmadığını kontrol ettir, belki fan problemi var.

Rampalarda hararet sorunuyla karşılaşanlar her zaman olabilir, belki fanın arızalı olabilir. Bir göz atman faydalı olabilir 😉

Rampalarda hararet sorunu pek çok araçta karşılaşılan bir durum olabilir. Motor suyu seviyesini kontrol etmek ve fanın arızalı olup olmadığını kontrol ettirmek iyi bir başlangıç olabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz 😉

Rampalarda hararet sorunu pek çok araçta karşılaşılan bir durum olabilir. Motor suyu seviyesini kontrol etmek ve fanın arızalı olup olmadığını kontrol ettirmek iyi bir başlangıç olabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz 😉
Rampada hararet sorunu genelde soğutma sistemiyle alakalıdır. Su seviyesine baktıktan sonra termostatı da kontrol ettirmekte fayda var. Sorun devam ederse, pompanın işleyişini sorgulamak gerekebilir. Geçmiş olsun.