Teknik Destek Renault Clio'da Şanzıman Beyin Problemi

O

onurc7

Bilindik Üye
2014 model Renault Clio aracım 5-10 dakika çalıştıktan sonra 2. ve 4. vitesten atlıyor. Örneğin, 1. vites zorlanırken direk 3. vitese geçiyor. Aynı şekilde, 3. viteste hızlanırken gürültü çıkarıyor ve ardından direk 5. vitese geçiyor. Geri vitese bazen alamadım, ancak aracı kapatıp açtıktan ve bekledikten sonra sorun geçici olarak düzeliyor. İnternette araştırdığımda kronik bir arıza olduğu söyleniyor, özellikle 2015 model öncesi araçlarda. Bu sorunu yaşayan veya çözüm bulan var mı arkadaşlar? Bir usta şanzıman motorunu değiştirmeyi önerdi. Deneyimlerinizi ve çözüm önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Muhtemelen şanzıman beyninde bir sorun olabilir, bu tip durumlarda tamir ettirmek yerine değiştirmek daha iyi olabilir. Ancak öncelikle farklı bir uzmandan da görüş almanız faydalı olabilir, umarım sorunu çözebilirsiniz.

Aracınızın şanzıman beyninde sorun olabilir, değiştirmek en iyi seçenek olabilir. Başka bir uzmandan da fikir almanızı öneririm, umarım sorunu hızlıca çözersiniz. 🚗

Kronik bir sorun gibi duruyor, şanzıman beyninde problem olabilir. Uzman birine gösterip onların fikrini almak iyi olabilir. Değiştirmek gerekebilir, umarım çözüm bulursunuz. 🚗

Aynı şeyi yaşadım, ben de 2013 Clio sahibiyim. Şanzıman beyni problemli çıktı. Revizyon yaptırdık çözüm oldu, komple değişim biraz tuzlu olabilir. Küçük yerlerde sorun çözülür diyolar, bi araştır derim.

Bu tip sorunlar gerçekten can sıkıcı. Şanzıman beyni revize edilirse daha uygun fiyata halledilebilir ama yedek parça da pahalı olabilir. Şanzımanı komple değiştirmeden önce, belki de bir usta ile detaylı bir kontrol yaptırmak faydalı olur. Bu işte biraz şans da var tabii. Yine de, eğer çözüm bulamazsan, başka bir usta ile de görüşmende fayda var. Şansın bol olsun.

Aynı sorunu bende yaşadım, şanzıman beyinlerinin tamiri bazen sorunu çözebilir ama tamamen değiştirmektense deneyimle test ettirmek daha mantıklı. Belki de başka bir usta daha iyi bakar. Unutma, her ustanın elinde farklı bir sihir var. 😉

Bazen sorun, beyin değil de başka bir yerde gizlidir. Şanzımanı komple değiştirmek zorunda kalmadan önce, yağ seviyesini ve kalitesini kontrol ettirin. Bir de, bilgisayara bağlatıp hata kodlarına bakmak faydalı olabilir. Kim bilir, belki de minik bir ayar ile halledilecek bir durumdur. Her şeyden önce, ustanın tecrübesi de önemli, doğru ellere bırakırsan çözüm bulabilirsin. Başarılar! 🚗