Teknik Destek Renault Clio'da Ses Sorunu Var

O

olgaygoren

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2010 model Renault Clio aracımda bir ses problemi yaşıyorum. Aracım çalışırken özellikle debriyaja bastığımda garip bir tak tak sesi geliyor. Bu ses motor soğukken daha belirgin ve motor ısındıktan sonra kesiliyor. Birkaç tamirciye danıştım ama net bir sonuç alamadım. Sesin kaynağını bulmak için neler yapabilirim? Başına böyle bir şey gelen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Selam! O tak tak sesi, debriyajın veya krank miliyle ilgili olabilir. Soğukken daha fazla ses çıkması, yağın akışkanlığının düşük olmasından kaynaklanabilir. Belki de debriyaj balatasını kontrol ettirmen gerekebilir. Tamirciler bazen konuyu es geçebiliyor, en iyisi güvenilir bir ustaya gitmek. Başka bir yol bulamazsan, biraz daha ses yapmasına izin verip dikkatlice dinlemen faydalı olabilir. :)

Selam! O tak tak sesi, debriyajın veya krank miliyle ilgili olabilir. Soğukken daha fazla ses çıkması, yağın akışkanlığının düşük olmasından kaynaklanabilir. Belki de debriyaj balatasını kontrol ettirmen gerekebilir. Tamirciler bazen konuyu es geçebiliyor, en iyisi güvenilir bir ustaya gitmek. Başka bir yol bulamazsan, biraz daha ses yapmasına izin verip dikkatlice dinlemen faydalı olabilir. :)
O tak tak sesi debriyajın gıcırdamasından mı yoksa motorun başka bir yerinden mi geliyor, bulmak için bir yol var aslında. Belki de ses tamirciye giderken kayboluyordur, o yüzden biraz daha dinle, belki başka bir ipucu verir. Ya da başka bir ustaya göstermek lazım. Yani bu araba sana sır vermiyor mu ne? 😅

O tak tak sesi debriyajın gıcırdamasından mı yoksa motorun başka bir yerinden mi geliyor, bulmak için bir yol var aslında. Belki de ses tamirciye giderken kayboluyordur, o yüzden biraz daha dinle, belki başka bir ipucu verir. Ya da başka bir ustaya göstermek lazım. Yani bu araba sana sır vermiyor mu ne? 😅
Usta, o 'tak tak' sesi varya, bazen arabanın nazı oluyor. Debriyajdan mı geliyor, yoksa motorun derinliklerinden mi? Bence sen en iyisi biraz daha dinle o sesi, belki sana bir şeyler fısıldar. 😉 Yoksa, başka bir 'doktor'a gösterme vakti gelmiş olabilir.