Soru Renault Clio'da Start-Stop Sistemi Yakıt Tasarrufu Sağlıyor mu?

Soru
I

IlkerK

Bilindik Üye
2019 model Renault Clio 4, 0,9 Tce sahibiyim. Araç duraksamalarda (trafik ışıkları vs.) start-stop sistemini devreye sokuyor. Sizce bu mod yakıt tüketimi açısından ne kadar faydalı oluyor? Yakıt tasarrufu sağladığınızdan emin misiniz? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Özellikle şehir içi trafikte bu sistemi sürekli kullanmanın motor ömrüne etkisi var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını eksik etmesin lütfen.

Merhaba, ben de Clio kullanıyorum. Start-stop sistemi şehir içi trafikte gerçekten işe yarıyor gibi. Ama bazı arkadaşlarım uzun vadede motor ömrüne olumsuz etkisi olabileceğinden bahsediyor. Benim deneyimim, daha fazla dur-kalk yaptıkça yakıt tasarrufunu artırdığı yönünde. Siz de sık kullanıyorsanız motoru iyi kontrol etmekte fayda var. Yine de ben memnunum, ne dersiniz?

Merhaba, ben de Clio kullanıyorum. Start-stop sistemi şehir içi trafikte gerçekten işe yarıyor gibi. Ama bazı arkadaşlarım uzun vadede motor ömrüne olumsuz etkisi olabileceğinden bahsediyor. Benim deneyimim, daha fazla dur-kalk yaptıkça yakıt tasarrufunu artırdığı yönünde. Siz de sık kullanıyorsanız motoru iyi kontrol etmekte fayda var. Yine de ben memnunum, ne dersiniz?
Bence de start-stop sistemi şehir içinde kesinlikle yakıt tasarrufu sağlıyor. Ama motorun sürekli durup çalışması biraz başını ağrıtır gibi, ne dersin? Belki de motor ömrünü uzatmak için arada bir kapatmak da iyi olabilir. 🤔 Senin motorun nasıl gidiyor, bir problem yaşadın mı?