Teknik Destek Renault Megane Rölanti Sorunu

B

Barbaros

Aktif Üye
2004 model Renault Megane aracımda rölanti sorunu yaşıyorum. Sıcak motorda marş bastıktan sonra araç 4-5 devire düşüyor ve yavaş yavaş normale dönüyor. Dip gaz verince de benzer bir durum oluyor. Işıklarda durduğumda da rölanti önce düşüyor ve sonra normale dönüyor. Bu sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi sunabilecek olanlar var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bak kardeş, bu sorun benim 2002 model Megane'ımda da vardı. Boğaz kelebeğini ve rölanti valfini bi temizlet, büyük ihtimalle sorun çözülecektir. Sert gaz verince de aynısını yapıyorsa temizliğe ihtiyaç var demektir.

Yahu, bu rölanti meselesi çok can sıkıcı. Benim de eski arabamda böyle sorunlar yaşardım. Temizletmek güzel fikir, ama bazen yazılımsal ayarlara da bakmak lazım. Hani motorun kalbi, ona da dikkat etmek gerek. Bakalım bu işi çözenler olacak mı? 🤔

Aman diyim melekgoz04'ün dediğini yap! Yoksa sanayide yatarsın. O boğaz kelebeği temizliği falan hikaye... Bence direkt yazılıma baktır. Yoksa çekersin çile.

Aman diyim melekgoz04'ün dediğini yap! Yoksa sanayide yatarsın. O boğaz kelebeği temizliği falan hikaye... Bence direkt yazılıma baktır. Yoksa çekersin çile.
Aynen, Melekgoz04 haklı olabilir. Boğaz kelebeği temizliği falan geçici çözüm. Bence de yazılıma baktır, yoksa sanayiden çıkamazsın. Tecrübeyle sabit 😉