Teknik Destek Renault Megane Yağ Seçimi Yardımı

T

Talisman

Aktif Üye
Merhaba, Megane 1 1.4 16V aracınız için en uygun yağın ne olduğunu merak ediyorum. Yağ eksiltme sorunu yaşıyorum ve doğru yağı kullanarak bu sorunu çözmek istiyorum. Hangi marka ve viskoziteye sahip yağları önerirsiniz? Tecrübelerinizi veya tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!

Merhaba, Megane 1 için 5W-30 veya 10W-40 gibi tam sentetik yağları tercih edebilirsin. Castrol veya Mobil 1 markaları genellikle kullanıcılar tarafından öneriliyor. Yağ eksiltme sorunun bu yağlarla azalabilir.

Yağ eksiltme sorunu çile olabiliyor, dostum. Ama bana sorarsan, senin Megane için 10W-40 daha iyi olabilir, biraz daha kalın yağ kullanmak faydalı olabilir. Yağ eksiltiyorsa, motorun içine sinememiş olabilirsin. Bi de, yağ devir daimini düzgün sağla, belki de bu sorunu kökten halledersin. Hadi bakalım, deneyip sonucu yazarsın, bu işin peşini bırakma!

Yağ eksiltme sorunu çile olabiliyor, dostum. Ama bana sorarsan, senin Megane için 10W-40 daha iyi olabilir, biraz daha kalın yağ kullanmak faydalı olabilir. Yağ eksiltiyorsa, motorun içine sinememiş olabilirsin. Bi de, yağ devir daimini düzgün sağla, belki de bu sorunu kökten halledersin. Hadi bakalım, deneyip sonucu yazarsın, bu işin peşini bırakma!
Kanka, yağ eksiltme sorununa takılma bu kadar. 10W-40'ı denedin mi? Belki de motorunla aşk yaşamaya başlar. 😉