M
mervecetin
Aktif Üye
Selamlar millet, İzmir'den yazıyorum. Hatırlayan olur belki, geçen sene subap ayarı sonrası ses problemiyle ilgili konu açmıştım. Şimdi de conta yakma derdiyle uğraşıyorum. Gerçi 1-2 senedir hafiften genleşme tankı ve radyatörde yağ terlemesi vardı ama bu conta işi bardağı taşırdı. İzmir'deki ustalarla anlaşmak gerçekten çok zor. Fiyatlar uçuk, kimisi 10 bin diyor, kimisi 7 bin, bir de kapakçıya yollayacakmış falan filan. Neyse, sonunda bir usta buldum, işçiliğe 1500 lira dedi. Üst kapak contası ve eksantrik değişecek. Falcon abimin lafını unutmadan ustaya "SUPSAN" marka eksantrik alacağım dedim, usta da "Ben ESTAŞ takıyorum, geçen birine SUPSAN taktık arızalandı, alırsan karışmam" demez mi? Sanki ustalar benim sevgilim, onların gönlünü eğlemek zorundayım. Ustanın verdiği listede ufak tefek değişiklikler yaptım, sizin de fikirlerinizi almak istedim:
* SUPSAN EKSANTRİK MİLİ 1600 M131
* SUPSAN KADEH - FİNCAN TAKIMI
* SUPSAN (varsa) PAYEN TAKIM CONTA
* PETROL OFİSİ 20W50 MOTOR YAĞI
* OPAR YAĞ FİLTRESİ
* BALATA SPREYİ
* HAVA FİLTRESİ
Genel olarak liste ve markalar bu şekilde. Ek olarak, araçta 400 km'lik yolda hafif yağ eksiltme var ama egzozda duman falan yok. Aracıma titizlikle bakıyorum. Sizce bu liste nasıl? Başka önerileriniz var mı? Bugün yarın arabayı ustaya teslim edeceğim, ustalara da pek güvenmiyorum. Bir de hazır bu kadar işleme girmişken, sekman attıralım mı diye sordum, usta burun kıvırdı. Normalde bu işlem yapılabiliyor mu? Komple motor inecek sonuçta. İzmir'de usta önerisi olan varsa da beklerim.
* SUPSAN EKSANTRİK MİLİ 1600 M131
* SUPSAN KADEH - FİNCAN TAKIMI
* SUPSAN (varsa) PAYEN TAKIM CONTA
* PETROL OFİSİ 20W50 MOTOR YAĞI
* OPAR YAĞ FİLTRESİ
* BALATA SPREYİ
* HAVA FİLTRESİ
Genel olarak liste ve markalar bu şekilde. Ek olarak, araçta 400 km'lik yolda hafif yağ eksiltme var ama egzozda duman falan yok. Aracıma titizlikle bakıyorum. Sizce bu liste nasıl? Başka önerileriniz var mı? Bugün yarın arabayı ustaya teslim edeceğim, ustalara da pek güvenmiyorum. Bir de hazır bu kadar işleme girmişken, sekman attıralım mı diye sordum, usta burun kıvırdı. Normalde bu işlem yapılabiliyor mu? Komple motor inecek sonuçta. İzmir'de usta önerisi olan varsa da beklerim.