C
caglarcan75
Aktif Üye
Herkese hayırlı akşamlar.Aracım doğan slx 1.6 i.e geçtiğimiz hafta arabamın enjektör filtresini ve kütükteki contaları değiştirdim, öncesinde benzinde çalışmıyordu, gazda da 5-6 saniye marş bastıktan sonra çalışıyordu.Contalar ve filtreler değiştikten sonra tek marş çalışmaya başladı hem benzinde hem gazda fakat benzinde rolanti motor ısındığı halde 1000-1500 arası oynuyordu sürekli. Gazda bu şekilde değildi ama gaz yemiyordu 2000 devir üstüne çıkmıyordu bunu gaz ayarına bağladım. Benzindeki dengesizliğin sebebini de söktüğümde yan sanayi olduğunu gördüğüm rolanti motoruna bağladım ve değiştirmeyi düşündüm, sonrasında değiştirmeden 8-9 km kadar benzinde bu şekilde bi yol yaptım stop etmeden. Arabada benzin azdı yokuşa geldiğimde gaz kesti ben de direkt gaza geçtim o şekilde yavaş yavaş çıktım yokuşu sonra dedim ki kenarda bi ayar yapayım en azından benzinliğe kadar gideyim.Orda ufaktan basıncı açtım tüp beyninden pirinç vidayı da biraz kapattım fazla açıkmış sonra bi stop edip tekrar marş basayım dedim stop ettiğimde pat dedi ve duman geldi hava kepinin altından.sonra tekrar marş bastım marş alıyor hem gazda hem benzinde ama traktör gibi çalışıyor ve gaz yemiyordu sonrasında baktım ki rolanti motoru patlamış soketin üstünde kalmış yarısı, dedim sorun rolanti motoru.Sonra orjinali çok kolay bulunmadığı için sagem frans marka aldım taktım bu esnada orjinalini de buldum onu da aldım ama yan sanayi olanla deneyim en azından çalışsın evin önüne alayım arabayı dedim.Taktım marşa bastım tabi öncesinde beyni sıfırladım kutup başları söküktü kontak açık 15 saniye bekledim marş bastım ama benzinde çalışmadı hiç.Gazda da çalıştı ama yine eskisi gibi traktör.Sonra dedim map sensörünün yanında sigorta var acaba o mu attı ona baktım atmamış ama değiştirdim yine denedim durum hala aynı ne yapıcam arkadaşlar yardım edin yarın muhtemelen orjinal rolanti motoru gelir onu takarım bu arada gaz potansiyometre magnetti marelli marka ona da baktım bi de eklemeyi unuttum gaz kelebek pulunu da değiştirdim öncekinde ışık sızıyodu aradan yenisinde sıfıra sıfır hiç boşluk kalmadı.Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar tekrar hayırlı akşamlar hepinize.