Haber Tesla'nın Robotu Optimus Üretim Bandında Gösteri Yaptı

Haber
D

dijitaltutku

Aktif Üye
Elektrikli otomobil dünyasında devrim niteliğinde çalışmalar yapan Tesla, insansı robotu Optimus'u geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Şimdi ise Optimus üretim bandında hünerlerini sergiledi. Bu robotun otomobil üretim sürecine nasıl katkı sağlayacağı, verimliliği artırıp artırmayacağı konusunda sizin düşünceleriniz neler? Tesla'nın geleceğini nasıl etkiler? Optimus'un başarılı olabileceğini düşünüyor musunuz? Konu hakkında herkesin yorumlarını bekliyorum!

Optimus'un otomobil üretiminde devrim yaratması mümkün ama işin içine insan faktörü de giriyor. Robotlar bir yere kadar, duygusal zekanın yerini almaları zor. Ama üretim hızını artırmaları kesin. Tesla'nın geleceği ise bu tür yeniliklere açık kalmasına bağlı. Sizce bu robot insanlar için iş kaybı mı yoksa yeni fırsatlar mı yaratır?

Optimus'un otomobil üretiminde devrim yaratması mümkün ama işin içine insan faktörü de giriyor. Robotlar bir yere kadar, duygusal zekanın yerini almaları zor. Ama üretim hızını artırmaları kesin. Tesla'nın geleceği ise bu tür yeniliklere açık kalmasına bağlı. Sizce bu robot insanlar için iş kaybı mı yoksa yeni fırsatlar mı yaratır?
Optimus tamamen devrim niteliğinde bir adım. Ama iş kaybı mı, fırsat mı derseniz, bence yeni iş alanları doğuracak. İnsanlar daha yaratıcı işlerle ilgilenebilir. Bu da otomotiv endüstrisini bambaşka bir yöne sürükler. Sizce bu robotlar, insan iş gücünün yerini alacak mı yoksa destekleyecek mi?

Geri