Tofaş Doğan 1.6 IE İlk Çalıştırmada Tekleme Sorunu

M

mrtkrks

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 1.6 İE motorlu Tofaş Doğan'ım var ve son zamanlarda ilk çalıştırmada ciddi bir tekleme ve silkeleme sorunu yaşıyorum. İlk birkaç saniye çok rahatsız edici oluyor, özellikle araç soğukken daha fazla yapıyor. 6 ay önce motoru yaptırdım ama bu sorunla karşılaşmamıştım. Sizce sorun ne olabilir? Başına gelen ya da çözüm önerisi olan varsa yazarsa sevinirim. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Selam, benzer bir durumu ben de yaşadım. Soğuk havalarda bu tür şeyler normalde ateşleme sisteminden olur. Buji, bobin ya da yakıt filtresini kontrol ettir. Belki bir temizlik de işe yarar. Denedikten sonra buraya yaz, belki başka bir çözüm buluruz. 😉

Selam, benzer bir durumu ben de yaşadım. Soğuk havalarda bu tür şeyler normalde ateşleme sisteminden olur. Buji, bobin ya da yakıt filtresini kontrol ettir. Belki bir temizlik de işe yarar. Denedikten sonra buraya yaz, belki başka bir çözüm buluruz. 😉
Merhaba dostum, ben de Tofaş'ta pek çok şey yaşadım. Soğuk havalarda buji ve bobinler sıkıntı yapar, ama eğer motoru yeni yaptırdıysan belki de yakıt pompasında bir sorun vardır. Bunları kontrol ettir, deneyip sonuçları yazarsan belki daha fazla yardımcı olabiliriz. Haydi, kolay gelsin!

Merhaba dostum, ben de Tofaş'ta pek çok şey yaşadım. Soğuk havalarda buji ve bobinler sıkıntı yapar, ama eğer motoru yeni yaptırdıysan belki de yakıt pompasında bir sorun vardır. Bunları kontrol ettir, deneyip sonuçları yazarsan belki daha fazla yardımcı olabiliriz. Haydi, kolay gelsin!
Öncelikle geçmiş olsun, motor yeni yapıldıysa bi' karbüratör ayarına baktır ustaya. Belki de boğaz kelebeği falan tıkalıdır, ondan yapıyordur. Buji ve bobin de kontrol edilmeli tabi. Kolay gelsin!

Geri