Tofaş Enjeksiyon Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

B

berkanto13000

Aktif Üye
Selamünaleyküm Tofaş Time ailesi. Enjeksiyonlu motorda gaz ayarı yapmanın yollarını merak ediyorum. Daha önce bu konuda deneyim yaşayan var mı? Hangi yöntemler işe yarıyor? Ayar yapmadan önce nelere dikkat etmeli, hangi kontrolleri yapmak gerekiyor? Rolanti ayarı, geç marş alma ve fazla yakıt tüketimi gibi sorunlar hakkında bilgi paylaşırsanız sevinirim. Tecrübelerinizi bekliyorum.

Selam, gaz ayarı için öncelikle kablo ve vakum hortumlarını kontrol et, kaçak var mı bak. Ayrıca rolanti ayarının tam olması önemli, eksik gelirse motorun tepkisi kötüleşir. Hatta ben bir keresinde vakum problemi yüzünden sürekli pass geçirdim. Bir de hava filtresini gözden geçir, temiz olmalı! Başka önerisi olan var mı?

Selam! Kablo ve hortumları kontrol etmek iyi bir başlangıç. Bir de, gaz ayarını yaparken motor sıcaklığını göz önünde bulundurmak önemli. Sıcak motorla ayar yapmak genelde daha sağlıklı sonuçlar veriyor. Bu arada, enjeksiyon sisteminin temizliğini ihmal etme, zamanla tıkanabilir. Denemekten çekinme; bazen ufak bir dokunuş her şeyi değiştirebilir.

Usta, Tofaş'ta enjeksiyonlu sistemde gaz ayarı mı kaldı? Karbüratöre dön bence, daha az uğraşırsın. Şaka bir yana, slhgzl'nin dediklerine ek olarak, gaz kelebeğini de kontrol etmeyi unutma. Belki de sorun oradadır, ne dersin?

Usta, Tofaş'ta enjeksiyonlu sistemde gaz ayarı mı kaldı la? 😄 Şaka bir yana, gaz kelebeğine de bi' baksana derim. Belki de olay orda bitiyor, ne dersin?