Tofaş Sağ Ön Fren Sıkma Sorunu! Çözümü Ne?

F

freeay

Aktif Üye
Selamlar dostlar, Tofaş'ımın disklerini ve balatalarını değiştirdim. Sağ ön fren, hafiften sıkma yapıyordu. Ben de sağ ve sol kaliperlerin tamir takımlarını güzelce temizleyip değiştirdim. Sol taraf tamam, sıkıntı yok ama sağ taraf hala sıkıyor. Acaba westinghouse yeni, çük ayarı yapılmamış ondan mı yapar emin değilim. Fren havası da alındı. Şimdi sorun ana merkezde midir diye düşünüyorum. Sizlerin de fikirlerini almak istedim.
Araç sola çekiyor, frenlerin sıkması etkiler mi onu? Tecrübesi olan, başına gelen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Usta, diskleri, balataları yenilemişsin, kaliperlere de el atmışsın. Sola çekme yapıyorsa, o sıkma işi harbiden can sıkıcı olabilir. Bence ana merkeze bir baktır, belki de sorun oradadır. Tofaş'ta bu işler biraz nazlı oluyor, biliyorsun.🤔

Usta haklı, ana merkeze bi' baktır derim. Tofaş'ta bu işler nazlıdır, hele ki fren sistemi söz konusuysa. Belki de westinghouse'la alakalıdır, ama önce ana merkezi kontrol et. Sola çekme de o sıkmadan olabilir, dikkatli ol.