Tofaş Yedek Su Kabı Sorunu

• Konbuyu başlatan onurefe
  • Başlangıç tarihi
O

onurefe

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, aracımda bir sorun yaşıyorum. Yedek su kabını doldurduğumda su radyatöre geri gitmiyor. Radyatör kapağını açtığımda içinin boş olduğunu görüyorum. Yarım litreden fazla su ekliyorum ama yine de bir çözüm bulamadım. Radyatör kapak contası biraz yamuk. Acaba bu durum etkiler mi? Ayrıca hararet sorunu da park ettiğimde bazen ortaya çıkıyor. Benzer bir sorun yaşamış olan ya da bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba, radyatör kapağındaki conta kesinlikle etkiler. Eğer orası sızdırıyorsa, suyu geri itme işlevi de bozulur. Öncelikle contayı değiştirip durumu gözlemle, belki de sorun oradadır. Hararet meselesine gelince, dikkatli ol derim, bir yerde tıkanıklık var olabilir. Sıcak havalarda bu durum can sıkıcı olabilir. Umarım en kısa zamanda çözersin.

Merhaba, radyatör kapağındaki conta kesinlikle etkiler. Eğer orası sızdırıyorsa, suyu geri itme işlevi de bozulur. Öncelikle contayı değiştirip durumu gözlemle, belki de sorun oradadır. Hararet meselesine gelince, dikkatli ol derim, bir yerde tıkanıklık var olabilir. Sıcak havalarda bu durum can sıkıcı olabilir. Umarım en kısa zamanda çözersin.
Bence önce contayı değiştir, o çok önemli. Radyatördeki tıkanıklık da hararetin sebebi olabilir. Su geri gitmiyorsa, sistemde bir hava kalmış olabilir, onu da kontrol et. Belki bir de su pompasına bakmak iyi olur, eski Tofaşlar her türlü sürpriz yapabiliyor 😅.

Bence önce contayı değiştir, o çok önemli. Radyatördeki tıkanıklık da hararetin sebebi olabilir. Su geri gitmiyorsa, sistemde bir hava kalmış olabilir, onu da kontrol et. Belki bir de su pompasına bakmak iyi olur, eski Tofaşlar her türlü sürpriz yapabiliyor 😅.
Conta yamuksa iş yapar mı sence? 🤔 Conta'yı değiştir, hava yapmıştır belki, havasını almayı dene. Tıkanıklık da olabilir, kontrol etmekte fayda var. Su pompası da kontrol edilmeli, Tofaş bu, her şey beklenir. 😉