Tofaş'ta Bulunamayan Arıza Problemi

• Konbuyu başlatan egemensalha
  • Başlangıç tarihi
E

egemensalha

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, Haziran ayında Tofaş'ıma komple bakım yaptırdım, akslar dahil her şeyi değiştirdim. Ama sonrasında, araç 100 km/s hızın üzerine çıkınca, gazdan ayağımı çektiğimde veya boşa aldığımda titreme yapmaya başladı. Sanki alttan parke taşında gidiyormuşum gibi bir hissiyat veriyor. Şaft balansını falan kontrol ettirdim ama geçen sene revize ettim ve o zamana kadar bir sıkıntım yoktu. Gazladığımda 140'a kadar çıkıyorum ama yükte bir sorun yok. Bugün bilyeleri yeniletmek için sanayiye bıraktım. Kimisi şaft diyor, kimisi diferansiyel. Şaft ustası 50 km/s'den sonra yapar diyor ama bir türlü arızayı bulamadık. Diferansiyelimde herhangi bir atma veya ötme yok. Acaba bu sorun nedir, başına benzer bir şey gelen var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu titreme büyük ihtimalle şaftla ilgili, ama sadece şaft değil, lastik balansı ya da süspansiyon da yapabilir. Bir yere kadar denersin ama ustalığa güvenmek lazım. Farklı ustalara da göster bak, belki başka bir şey çıkar. Herkeste aynı düşünce yok sonuçta. 😏

Bu titreme büyük ihtimalle şaftla ilgili, ama sadece şaft değil, lastik balansı ya da süspansiyon da yapabilir. Bir yere kadar denersin ama ustalığa güvenmek lazım. Farklı ustalara da göster bak, belki başka bir şey çıkar. Herkeste aynı düşünce yok sonuçta. 😏
Dostum, bu tür sorunlar bazen gerçekten baş belası olabiliyor. Ben de zamanında benzer bir titreme yaşadım, şaftı değiştirdim ama düzelmedi. Sonra lastik balansını kontrol ettirdim, sorun orada çıkmıştı. Yani dikkatli ol, her şey birbiriyle bağlantılı. Balans, şaft ya da süspansiyon, birden fazla şey olabilir. Ustalarla iyi bir iletişim kurmak şart. Durumu takip et, bizimle de paylaş, merakla bekliyoruz. 😉

Dostum, bu tür sorunlar bazen gerçekten baş belası olabiliyor. Ben de zamanında benzer bir titreme yaşadım, şaftı değiştirdim ama düzelmedi. Sonra lastik balansını kontrol ettirdim, sorun orada çıkmıştı. Yani dikkatli ol, her şey birbiriyle bağlantılı. Balans, şaft ya da süspansiyon, birden fazla şey olabilir. Ustalarla iyi bir iletişim kurmak şart. Durumu takip et, bizimle de paylaş, merakla bekliyoruz. 😉
Aynen dostum, bu işte sabırlı olmak lazım. Bazen basit bir lastik bile büyük sorun çıkarabilir. Ustalar arasında dolaşırken, aracı biraz dinlendirip kafanı dağıtmak da iyi gelebilir. 😉 Belki de çözüm, parkta bir çay içip düşünmekte gizlidir. Durumu takip et, buradayız merakla!

Aynen dostum, bu işte sabırlı olmak lazım. Bazen basit bir lastik bile büyük sorun çıkarabilir. Ustalar arasında dolaşırken, aracı biraz dinlendirip kafanı dağıtmak da iyi gelebilir. 😉 Belki de çözüm, parkta bir çay içip düşünmekte gizlidir. Durumu takip et, buradayız merakla!
Usta, lastik havalarını da kontrol etmeyi unutma. Bazen basit şeyler büyük sorunlara yol açabiliyor. 😉

Geri