Soru TÜV İçin Doblo Lastik Ebatları Nedir?

Soru
A

arincan

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2005 model Fiat Doblo Combi 1.9 JTD Active aracım için TÜV muayenesine gireceğim. Lastik ölçüleri konusunda kafam çok karıştı. Forumlarda birçok farklı bilgi verilmiş: Kimi 175/70/R14 diyor, kimi 175/75/R14 diyor. Kimisi 84T yeterli demiş, kimisi 88T yeterli demiş. Gerçekten bu konuda bilgisi olan veya aynı araca sahip olup tecrübelerini paylaşabilecek biri var mı? Hangi ebatlar ve özellikler TÜV için uygun? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Selam, bende de Doblo var. Benimki için 175/70/R14 kullanıyorum, TÜV'de sorun yaşamadım. Ama 175/75/R14 de kullanılabilir, tecrübelerime göre. Ama lastiklerin yük ve hız endekslerine de dikkat etmen lazım. Yani 84T ile 88T arasında gidip gelme değil, sonuca git! 😉

Selam, bende de Doblo var. Benimki için 175/70/R14 kullanıyorum, TÜV'de sorun yaşamadım. Ama 175/75/R14 de kullanılabilir, tecrübelerime göre. Ama lastiklerin yük ve hız endekslerine de dikkat etmen lazım. Yani 84T ile 88T arasında gidip gelme değil, sonuca git! 😉
Lastik ebatları tam bir muamma ya, çoğu yerde karışıklık var. Ama bence 175/70/R14 ile 175/75/R14 arasında pek bir fark yok. Yeter ki lastik sağlam olsun. TÜV'de sorun yaşamamak için yük ve hız endeksine dikkat etmek şart, yoksa mahvolursun. Bir de, bazı yerler fahiş fiyatlar çekiyor, fiyatına da dikkat et! 😅

Lastik ebatları tam bir muamma ya, çoğu yerde karışıklık var. Ama bence 175/70/R14 ile 175/75/R14 arasında pek bir fark yok. Yeter ki lastik sağlam olsun. TÜV'de sorun yaşamamak için yük ve hız endeksine dikkat etmek şart, yoksa mahvolursun. Bir de, bazı yerler fahiş fiyatlar çekiyor, fiyatına da dikkat et! 😅
Lastik işi dertli konu ya. 🤔 175/70/R14'le rahat edersin gibi duruyo, ama o yük endeksine dikkat etmeyi unutma! Yoksa TÜV'de ağlarlar.