Herkese merhaba, 2002 model Vw Polo 4 araçlarda sık karşılaşılan arızaları ve çözümlerini bir başlık altında toplamak istedim. Benim de bu modelde bir aracım var ve zamanla bazı sorunlarla karşılaştım. Umarım bu başlık, aynı sorunları yaşayan diğer Polo sahiplerine de yardımcı olur. Aşağıda sıkça karşılaşılan arızaları ve olası çözümlerini listeledim, sizlerin de eklemek istedikleriniz olursa lütfen paylaşın:
1) Ön amortisör takozları: Bozuk yolda giderken tıkırtı sesi gelmesi. Takoz kauçuğunun çatlaması sonucu oluşuyor. Çözümü, takoz ve rulman değişimi.
2) Arka amortisör bağlantı burçları: Arkadan vuruntu sesi gelmesi. Burçların yırtılması sonucu oluşuyor. Çözümü, burçların değişimi.
3) Direksiyon kutusu boşluğu: Direksiyonda boşluk ve ses yapması. İç dişli aşınması sonucu oluşuyor. Çözümü, direksiyon kutusunun revizyonu veya değişimi.
Sizlerin de bu modelle ilgili yaşadığı kronik sorunlar ve çözümleri varsa, lütfen bu başlık altında paylaşın. Böylece hepimiz için faydalı bir kaynak oluşturmuş oluruz. Şimdiden teşekkürler