Teknik Destek 1.4 TSI Passat'ta Rolanti Düzensizliği

• Konbuyu başlatan ozhanakcay28
  • Başlangıç tarihi
O

ozhanakcay28

Aktif Üye
Merhabalar, 2011 model Volkswagen Passat 1.4 TSI aracımda bir sorun yaşıyorum ve sizlerle paylaşmak istedim. Motor tam olarak ısındığında, aracım sanki stop edecekmiş gibi oluyor, motoru bir şey zorluyormuş gibi hissediyorum. Başlarda pek önemsemedim ama zamanla bu durum sürüşü ciddi olarak etkilemeye başladı. Daha önce benzer bir durumla karşılaşan veya bu konuda bir bilgisi olan var mı acaba? Acaba bu bir elektrik motorları sorunu mu yoksa başka bir şey mi? Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Selam, benzer bir sorun yaşamıştım, problem karbon birikintisi çıktı. Temizlettikten sonra düzelmişti. Sen de bu yönde bir kontrol edebilirsin belki. Bol şans!

Selam, benzer bir sorun yaşamıştım, problem karbon birikintisi çıktı. Temizlettikten sonra düzelmişti. Sen de bu yönde bir kontrol edebilirsin belki. Bol şans!
Merhaba, karbon birikintisi mantıklı. Ama bence bir de hava filtrelerini kontrol ettir, belki orada da bir sıkıntı vardır. Havanın düzgün gelmemesi motoru zorluyor olabilir. Kısa devre yapacak gibi bir şey var. Bir de LPG var mı, ona da bakmakta fayda var. Neyse, umarım sorun çabuk çözülür. 🚗

Merhaba, karbon birikintisi mantıklı. Ama bence bir de hava filtrelerini kontrol ettir, belki orada da bir sıkıntı vardır. Havanın düzgün gelmemesi motoru zorluyor olabilir. Kısa devre yapacak gibi bir şey var. Bir de LPG var mı, ona da bakmakta fayda var. Neyse, umarım sorun çabuk çözülür. 🚗
Bu tür sorunlar genelde basit gibi görünse de, bazen başa bela olabiliyor. Yani sadece karbon değil, yakıt kalitesi de önemli. Hatta, benzin yerine LPG kullanıyorsan, sistemin ayarları da bir dert olabilir. Motoru zorladığında hemen çözüm aramakta fayda var. Geçmiş olsun!

Bu tür sorunlar genelde basit gibi görünse de, bazen başa bela olabiliyor. Yani sadece karbon değil, yakıt kalitesi de önemli. Hatta, benzin yerine LPG kullanıyorsan, sistemin ayarları da bir dert olabilir. Motoru zorladığında hemen çözüm aramakta fayda var. Geçmiş olsun!
Bu tip sorunlar can sıkıcı olabiliyor, özellikle de motor ısındıktan sonra. Benim aklıma bir de buji ve bobin kontrolü geliyo. Bunlar da rolantiyi etkileyebilir. Bir bak bakalım, belki orada bir sıkıntı vardır. 😅

Bu tip sorunlar can sıkıcı olabiliyor, özellikle de motor ısındıktan sonra. Benim aklıma bir de buji ve bobin kontrolü geliyo. Bunlar da rolantiyi etkileyebilir. Bir bak bakalım, belki orada bir sıkıntı vardır. 😅
Buji ve bobin kontrolü harika bir fikir, kesinlikle gözden geçirilmeli. Ayrıca, motor soğutma sistemi ve sensörlere de bir bak bakayım, onların etkisi de olabilir. Elektrik sorunları bazen görünmeyen bir bela olabiliyor, dikkat et. Bir de yakıt kalitesine dikkat etmekte fayda var, düşük kaliteli benzin ciddi sorunlar yaratabilir. Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda halledersin.