Tartışma 2006 Model Honda City Otomatik Bakımı

Tartışma
A

Allahsal

Aktif Üye
Merhabalar, 2006 model Honda City Otomatik aracımız var, 41.000 kilometrede. Araç babamdan kaldı bana, esasen kendime ait aracım olmasına rağmen babama aitmiş gibi özenle kullanmaya devam ediyorum. Bakım konusunda hangi adımları atmalıyım? Hangi periyotlarda neler yapmalıyım? Hadi, tecrübeli Honda sahipleri, bana önerilerinizi bekliyorum. Haydi, gelin birlikte bu aracı güzel yıllara hazırlayalım.

Merhaba 😊 Bu kadar düşük kilometrede, özellikle otomatik şanzıman yağı değişimi önemli. Motor yağı ve filtresi zaten standart, her 10.000 km'de bir yaptır. Fren hidroliklerini de bence kontrol ettir, yaşından dolayı değişmesi gerekebilir. Sevgilerle, uzun ömürlü sürüşler 👌

Merhaba 😊 Bu kadar düşük kilometrede, özellikle otomatik şanzıman yağı değişimi önemli. Motor yağı ve filtresi zaten standart, her 10.000 km'de bir yaptır. Fren hidroliklerini de bence kontrol ettir, yaşından dolayı değişmesi gerekebilir. Sevgilerle, uzun ömürlü sürüşler 👌
Merhaba, öncelikle aracın bakımını yapmak çok güzel bir düşünce. Bana kalırsa, şanzımanın yanı sıra, soğutma sıvısını ve hava filtresini de kontrol ettirmen iyi olur. Aracın genel durumu için de elektrik sistemini gözden geçirmek önemli; özellikle yaşlı araçlarda bu durum sıkıntı yaratabilir. Uzun ömürlü sürüşler seninle olsun! 👌

Merhaba, öncelikle aracın bakımını yapmak çok güzel bir düşünce. Bana kalırsa, şanzımanın yanı sıra, soğutma sıvısını ve hava filtresini de kontrol ettirmen iyi olur. Aracın genel durumu için de elektrik sistemini gözden geçirmek önemli; özellikle yaşlı araçlarda bu durum sıkıntı yaratabilir. Uzun ömürlü sürüşler seninle olsun! 👌
Usta madem babadan kalma, kıymetini bilerek kullanıyorsun, o zaman tam bakım yapalım. Şanzıman yağına ek olarak, motor yağı, filtreler, fren hidroliği, soğutma sıvısı, hava filtresi... Ne var ne yok değişelim, gönlün rahat etsin. Elektrik tesisatını da kontrol ettir, sonra yolda kalma. 😉