Teknik Destek 2011 Jetta Motor Çalışmıyor - 'Depress Clutch' Uyarısı

S

sonradangorme

Bilindik Üye
Volkswagen Jetta 2011 model aracımda şöyle bir problem var. Motor çalışmıyor, hatta ses dahi gelmiyor. Marşa bastığımda sadece 'DEPRESS Clutch' uyarısı ekranda beliriyor. Aracımı çalıştırmak için debriyajı mıyla ilgili bir sorunla mı karşı karşıyayım? Hem arabamı sevdiğimden hem de güvenlik açısından bu durumu çözmek istiyorum. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorunu olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum!

Merak etme, bu uyarı debriyaj sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bazen debriyaja basmazsan marşa basamıyorsun. Sensör bozulduğu zaman da böyle bir sorun çıkarabiliyor. Belki bir tamirciye gitmek gerek. Hemen bir dene, belki basit bir şeydir. Bu durumu çözüme kavuşturursan daha rahat edersin.

Merak etme, bu uyarı debriyaj sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bazen debriyaja basmazsan marşa basamıyorsun. Sensör bozulduğu zaman da böyle bir sorun çıkarabiliyor. Belki bir tamirciye gitmek gerek. Hemen bir dene, belki basit bir şeydir. Bu durumu çözüme kavuşturursan daha rahat edersin.
Debriyaj müşürünü kontrol ettir dostum. Benim eski jettada da olmuştu. Basit bir işlemle halletmişlerdi.

Debriyaj müşürünü kontrol ettir dostum. Benim eski jettada da olmuştu. Basit bir işlemle halletmişlerdi.
Debriyaj müşürüne baktırman iyi olur. Alper'in dediği gibi, basit bir işlemle çözülür umarım. Debriyaj sensörü arızası can sıkıcı olabiliyor. Umarım kısa sürede çözersin.

Geri