Soru 2015 Corolla 1.6 Advance Bakım Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan hdtoro44
  • Başlangıç tarihi
Soru
H

hdtoro44

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, elimde 2015 model bir Toyota Corolla 1.6 Advance - Benzinli ve düz vitesli var. Aracı sıfır aldım ve bu hafta itibarı ile kilometre 55.000 oldu. Bugüne kadar tüm servis bakımlarını aksatmadan yaptırdım ve aracımdan oldukça memnunum. Ancak artık servis dışında güvenilir yerlere bakım yaptırmayı düşünüyorum. Servis dışında bakım yaptırmanın artıları ve eksileri nelerdir? Servis haricinde bakım için güvenilir mekan tavsiyeleriniz var mı? Ayrıca, bu kilometrede hangi bakımların yapılması gerektiği konusunda da fikirlerinizi almak isterim. Tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Selam! Servis dışı bakım yaptırmanın avantajı genelde daha uygun fiyatlar ve daha esnek bir servis süreci. Ama dikkat etmen lazım, aracının garantisi bozulmasın. Bakım için güvenilir yerler bulmak zor ama önerim, çevrendeki diğer Toyota sahiplerine danışman olur. Bu kilometrede yağ, filtreler ve fren kontrolü önemli. Yani bir bakım listesi yapıp gitmeni öneririm. Tecrübelerimizi paylaşalım, merak ediyorum sizin de önerilerinizi!

Selam! Servis dışı bakım yaptırmanın avantajı genelde daha uygun fiyatlar ve daha esnek bir servis süreci. Ama dikkat etmen lazım, aracının garantisi bozulmasın. Bakım için güvenilir yerler bulmak zor ama önerim, çevrendeki diğer Toyota sahiplerine danışman olur. Bu kilometrede yağ, filtreler ve fren kontrolü önemli. Yani bir bakım listesi yapıp gitmeni öneririm. Tecrübelerimizi paylaşalım, merak ediyorum sizin de önerilerinizi!
Bence servis dışı bakımda fiyat avantajı önemli ama işçilik kalitesine dikkat etmek lazım. Belki de tanıdık bir usta bulursan daha iyi olur. Önerilen bakımları ihmal etme, yağ ve filtreler en kritik kısım. Bir de frenleri kontrol ettirmeyi unutma; güvenlik her şeyden önce gelir. Diğer Toyota sahiplerinden bilgi almak mantıklı, bulursan iyi olur. Sizce en iyi bakım nerede yapılır?

Bence servis dışı bakımda fiyat avantajı önemli ama işçilik kalitesine dikkat etmek lazım. Belki de tanıdık bir usta bulursan daha iyi olur. Önerilen bakımları ihmal etme, yağ ve filtreler en kritik kısım. Bir de frenleri kontrol ettirmeyi unutma; güvenlik her şeyden önce gelir. Diğer Toyota sahiplerinden bilgi almak mantıklı, bulursan iyi olur. Sizce en iyi bakım nerede yapılır?
Evet, fiyat avantajı harika ama işçilikte patates olmasın. Dışarıda usta bulma işine gireceksek, Toyota'nın bence en kaliteli ustası Ali Usta'dır; kaybedeceğin paradan çok, güvenliğin daha önemli. Bakım listeni yaparken frenleri ve filtreleri atlama; yoksa seni yolda bırakır. Burası Türkiye, her yerde usta var ama güvenilir olanı bulmak zor. 😅 Sizin en komik bakım anılarınız neler?