Soru 2016 VW Caddy Mercek Far ve Zenon TÜV Sorunu

• Konbuyu başlatan efefaful1
  • Başlangıç tarihi
Soru
E

efefaful1

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, elimde 2016 model Volkswagen Caddy 2.0 TDI Trendline var. Araçtaki farlar sarı ışık yayıyor ancak bu farların mercekli olup olmadığını çözemedim. Aynı zamanda eğer mercekli ise, bu farlara zenon kit taktırmayı düşünüyorum ama TÜV'den geçip geçmeyeceğinden emin değilim. Mercekli far ve zenon takma konusunda tecrübesi olan veya bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Aynı model araç sahiplerinin deneyimlerini de özellikle merak ediyorum. Zenon far takınca TÜV'den geçer mi, geçmezse ne gibi sorunlarla karşılaşırsınız bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Merhaba, farların mercekli olup olmadığını anlamak için farları yakından inceleyebilirsiniz, genellikle mercekli farların içinde belirgin bir mercek şekli görülebilir. Zenon kit taktırmadan önce TÜV'e danışmanız ve uygunluğunu kontrol ettirmeniz önemli. TÜV kriterlerine uygun olması durumunda genellikle sorun yaşamazsınız fakat her zaman net bir yanıt almak için yetkili kurumlara başvurmak en iyisi.

Merhaba, Caddy'n ile ilgili; zenon farlar bayağı havalı durur ama TÜV'de sorun yaratabilir. Bence önce mercek var mı bak, sonra TÜV'e bir danış. Bu arada LED farlar da düşünmelisin, hem şık durur hem de TÜV sorunu yaşamazsın. 🌟

Aynen dostum, LED farlar hem şık hem de TÜV'den rahat geçersin. Bence zenon yerine LED düşün, başın ağrımaz. 😉

Aynen dostum, LED farlar hem şık hem de TÜV'den rahat geçersin. Bence zenon yerine LED düşün, başın ağrımaz. 😉
Merhaba, ben de LED düşünmeni öneririm. Hem enerji tasarrufu sağlar hem de farların görünürlüğü artar. Mercekli farın varsa, TÜV'den geçişte sorun yaşamazsın ama zenon takarsan bazen sıkıntı çıkabiliyor. Daha çok sorun yaşamamak için LED'e yönelebilirsin. Başka bir seçenek var mı, düşündüğün farklı bir şey? 🤔