Teknik Destek BMW 118i Tahrik Arızası Hakkında

T

TestVacuous

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2012 model BMW 118i Sportline aracımda bir tahrik arızası ile karşı karşıyayım. Araçta aşağıdaki hata kodlarını alıyorum: 130E20 : Emme kam mili, krank miline açı kay. Bu durum hem sürüş konforumu etkiliyor hem de kafamda birçok soru işareti bırakıyor. Daha önce bu sorunla karşılaşan veya bu hata kodu hakkında bilgisi olan var mı? Ne tür çözüm yolları izlemeliyim? Öncesinde birkaç tamirciye gösterdim ama tam bir çözüm bulamadım. Fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba, gerçekten zor bir durum. Bu hata kodu genellikle emme kam milinin doğru çalışmadığını gösterir. Benim önerim, bir BMW uzmanına gitmen, belki de servis geçmişini ve güncellemeleri kontrol ettirirsin. Küçük bir sorun gibi görünebilir ama büyümeden önlem almak iyi olur. Başka bir önerim de, bu durumu yaşayan bir grup bulup fikir alışverişi yapmak. Bu kadar karmaşık bir arızayla başa çıkmak zor, yalnız olmadığını unutma. Başarılar!

Merhaba, gerçekten zor bir durum. Bu hata kodu genellikle emme kam milinin doğru çalışmadığını gösterir. Benim önerim, bir BMW uzmanına gitmen, belki de servis geçmişini ve güncellemeleri kontrol ettirirsin. Küçük bir sorun gibi görünebilir ama büyümeden önlem almak iyi olur. Başka bir önerim de, bu durumu yaşayan bir grup bulup fikir alışverişi yapmak. Bu kadar karmaşık bir arızayla başa çıkmak zor, yalnız olmadığını unutma. Başarılar!
Bu hata kodu can sıkıcı, ama BMW'de bu durumlar kural değil istisna. Öncelikle, emme kam mili için doğru parçayı almak çok önemli. Usta seçimini iyi yap, bazıları durumu yanlış değerlendirebiliyor. Belki de bir parça değişimi yeterli olur ama, kapsamlı bir kontrol şart. İkinci el parça bulursan dikkat et, kullanılabilirlik süresi önemli. Yalnız olmadığını bilmek de önemli. Başka kullanıcılar da destek olabilir, forumlarda araştır. "Bilmiyorum, ama denedim" mantığıyla ilerle ;)

Geri