Teknik Destek Citroen C3 1.4 HDi Yakıt Tüketimi Aşırı mı?

B

beslibaris

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2012 model Citroen C3 1.4 HDi aracıma sahibim. Son zamanlarda aracımın ortalama yakıt tüketiminin belirgin şekilde arttığını fark ettim. Hareket halindeyken anlık tüketim değerlerini kontrol ettiğimde de beklediğimden fazla olduğunu görüyorum. Sizce bu durumun sebebi ne olabilir? Araçta herhangi bir yazılım güncellemesi ya da mekanik bir sorun olabilir mi? Ya da basit bir bakım eksikliği mi? Benzer durumları yaşamış olan ya da çözüm önerisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Merhaba, yakıt tüketimindeki artış genelde filtrelerin, enjektörlerin ya da turbo sisteminin durumuyla alakalı olabilir. Bakım geçmişine de bir göz atmakta fayda var. Yazılım güncellemeleri de önemli ama mekanik sorunlar çoğu zaman göz ardı ediliyor. Bir ustaya danışman iyi olabilir.

Merhaba, yakıt tüketimindeki artış genelde filtrelerin, enjektörlerin ya da turbo sisteminin durumuyla alakalı olabilir. Bakım geçmişine de bir göz atmakta fayda var. Yazılım güncellemeleri de önemli ama mekanik sorunlar çoğu zaman göz ardı ediliyor. Bir ustaya danışman iyi olabilir.
Yakıt tüketiminin artması çoğu zaman gözden kaçan basit bir sorun olabiliyor. Filtrelerin ve enjektörlerin özellikle temizlenmesi lazım, belki de bir bakım zamanı gelmiştir. Turbo sistemine de dikkat et derim. Bu arada, yazılım güncellemeleri çoğu zaman bir fark yaratabiliyor, göz ardı etme. Denemekte fayda var.