Teknik Destek Citroen C3 O2 Sensörü Isıtıcı Devresi Arızası

Z

zeynepyildiz

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Citroen C3 aracımda 'O2 sensor heater circuit Bank 1 Sensor 2' hatası aldım. Araştırmalarıma göre bu hata, katalitik konvertörün verimliliğini izleyen sensörün ısıtıcı devresinde bir sorun olduğunu gösteriyor. İlginç olan, bu hatanın motorun çalışmasını etkilememesi. Hata kodunu sildikten sonra bir süre araçla yol yaptım ve motor uyarı ışığı tekrar yanmadı. Ancak, motor soğukken sıcaklık göstergesinin normalden daha yavaş yükseldiğini fark ettim. Bu durumun, önceki gün yaptığım uzun bir yolculukla bir ilgisi olabilir mi diye düşünüyorum. Çünkü yolculuk sonrası sıcaklık göstergesi normal çalışmaya başladı. Sensör ısıtıcı devresinin arızası, motor soğukken devreye giriyor ve bu da benim gözlemlediğim durumu açıklayabilir mi? Bu konuda bilgisi veya benzer bir deneyimi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Usta selam, O2 sensörü ısıtıcı devresi arızası genelde kronik oluyor bu araçlarda. Sensörü bi' kontrol ettir, belki bağlantılarda bi' sıkıntı vardır. Eğer sorun devam ederse, sensörü değiştirmek en mantıklısı. Soğukken yavaş ısınma olayı da sensörle alakalı olabilir, bi' baktırmakta fayda var.