Soru Citroen C3 Picasso Termostat Değişikliği Hakkında

• Konbuyu başlatan elprimero329
  • Başlangıç tarihi
Soru
E

elprimero329

Aktif Üye
Herkese selamlar, 2012 model Citroen C3 Picasso 120 VTi, EGS6 şanzımanlı aracım var ve termostatın değiştirilmesi gerektiğinde gerçekten zorlanıyorum. Orijinal parça V759927580-06 olarak listelenmiş, 4 pinli bir elektrik bağlantısı ve normalde kanama vidasının takıldığı yere vidalanmış bir termistör içeriyor ki bu termistörün üzerinde de iki pinli bir bağlantı var. Ancak, yedek parça aramaya gittiğim her yerde, doğru sayıda boru çıkışına sahip olmasına rağmen, iki ayrı 2 pinli bağlantısı ve bir kanama vidası olan birimler buluyorum. Bir bağlantı, orijinal ünitedeki 4 pinli olanın yerinde ve diğeri üst konumdaki bir yay klipsi ile tutturulmuş termistörde bulunuyor. Bazıları, orijinal araç kablosuna uyacak şekilde iki 2pinli konektörü 4 pinli bir kabloya dönüştüren bir adaptör ile geliyor ama, bu, kanama vidasının yerine takılan termistörü anlamsız kılar. Eski gövdeden termistörü yeni gövdeye, kanama vidasının yerine takabilirim, ama bu, birbirine çok yakın iki termistörün olması anlamına gelir ki bu biraz gereksiz gibi görünüyor. Orijinal soğutma termistör gövdesine bir güncelleme yapıldığını ve adaptör kablosunun, orijinal kablo demeti ile bağlantı kurulmasına izin verip vermediğini bilen var mı? Bu konuda herhangi bir bilgi bulamadım ve araştırmaya devam ediyorum. Teşekkürler, Jools

Merhaba Jools, bu durumu ben de yaşadım. Termostatın güncellemeleri oluyor bazen, bu yüzden adaptör kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Ama dikkat et, iki termistör kullanmak motorun dengesini bozabilir. Belki de orijinal parçayı bulmak daha iyi olur. Denemeye değer. Başarılar!

Merhaba Jools, bu durumu ben de yaşadım. Termostatın güncellemeleri oluyor bazen, bu yüzden adaptör kullanmak zorunda kalabiliyoruz. Ama dikkat et, iki termistör kullanmak motorun dengesini bozabilir. Belki de orijinal parçayı bulmak daha iyi olur. Denemeye değer. Başarılar!
Jools, orijinal parçayı bulmakta ısrarcı ol bence. Motorun dengesini korumak önemli, adaptörler bazen baş ağrısı olabilir. Belki de internet üzerinden ya da özel yedek parça satıcılarından orijinalini bulabilirsin. Biraz kurcalayarak sağlam bir çözüm bulursun umarım. Kolay gelsin!

Geri