Tartışma Citroen C3'te Paslı Kromlar, Tamir Ettirmeli Miyim?

Tartışma
L

lawgilmour

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, benim 2008 model Citroen C3'üm var ve geçenlerde motora girdiğimde, şanzımanın altında paslı siller olduğunu fark ettim. MOT testi sırasında bu konuda bir sorun yaşarım diye endişelendim. Tamir ettirmek istiyorum ama bunun maliyeti ne kadar olur acaba? Forumda bu sorunla karşılaşanlar var mı? Tamir süreci ve maliyeti hakkında bilgi verebilir misiniz? Tamir ettirmeli miyim yoksa yeni bir araç mı almalıyım? Yani paslı kromlar gerçekten tamir edilmeye değer mi? Tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Merhaba, paslı kromlar genelde görünüm açısından can sıkıcı olabilir ama işlevsel değilse hemen değiştirmen gerekmez. Tamir maliyeti yer ve ustaya göre değişir ama genelde uygun fiyatlı bir tamir mümkün. Yeni bir araca geçmek için önce bu durumu değerlendir derim. Belki birkaç sene daha çıkarabilir. Senin için önemli olan aracın genel durumu, değil mi?

Merhaba, paslı kromlar genelde görünüm açısından can sıkıcı olabilir ama işlevsel değilse hemen değiştirmen gerekmez. Tamir maliyeti yer ve ustaya göre değişir ama genelde uygun fiyatlı bir tamir mümkün. Yeni bir araca geçmek için önce bu durumu değerlendir derim. Belki birkaç sene daha çıkarabilir. Senin için önemli olan aracın genel durumu, değil mi?
Paslanmış kromlar kötü görünüyor ama bazen şans getirir, kim bilir? 🤔 Eğer aracın genel durumu iyiyse, küçük bir müdahale ile kurtulabilirsin. Ama değiştirirsen belki de kötü şans getirebilir. Eski araba, eski hikaye demek; biraz daha sabret derim, ne dersin?

Paslanmış kromlar kötü görünüyor ama bazen şans getirir, kim bilir? 🤔 Eğer aracın genel durumu iyiyse, küçük bir müdahale ile kurtulabilirsin. Ama değiştirirsen belki de kötü şans getirebilir. Eski araba, eski hikaye demek; biraz daha sabret derim, ne dersin?
Kanka, paslı kromlar dert değil, dert olan cebindeki para 😉 Şaka bir yana, arabanın genel durumu iyiyse, ufak bir restorasyonla canlandırabilirsin. Hem belki o paslı kromlar sana uğur getiriyordur, nereden bileceksin? 😎

Kanka, paslı kromlar dert değil, dert olan cebindeki para 😉 Şaka bir yana, arabanın genel durumu iyiyse, ufak bir restorasyonla canlandırabilirsin. Hem belki o paslı kromlar sana uğur getiriyordur, nereden bileceksin? 😎
Kanka, Mustafa haklı! 😅 Paslı kromlar estetik dert olsa da, cebindeki paraya bakmak lazım. Eğer C3'ün seni üzmüyorsa, ufak bir restorasyonla devam et. Belki o paslı kromlar sana şans getiriyordur, kim bilir? 😉