Teknik Destek Civic'te Gaza Basınca Gelen Bağırma Neden?

T

Throndor

Aktif Üye
Herkese selam, 2014 model otomatik Honda Civic'im var. Birkaç gün önce sanayiye gittim ve bazı sorunlarımı hallettirdim. Bu sırada hava filtre hortumunun yırtık olduğunu fark edip onu da değiştirdim. Son zamanlarda gaza hafif basınca bir sorun yok ama gazı ortaya kadar bastığımda bir bağırma sesi geliyor. Vites düşürüyor ve sonra ses geçiyor. Bu sesin nedeni ne olabilir? Benzer bir durum yaşayan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bağırma sesi motordan mı yoksa egzozdan mı emin misin? Bazen egzoz sistemiyle ilgili problemler de böyle sesler çıkarabilir. Belki de o hava hortumunu değiştirdikten sonra bir yerden kaçak oluyordur. Bir bak derim!

Bağırma sesi motordan mı yoksa egzozdan mı emin misin? Bazen egzoz sistemiyle ilgili problemler de böyle sesler çıkarabilir. Belki de o hava hortumunu değiştirdikten sonra bir yerden kaçak oluyordur. Bir bak derim!
Egzozdan mı motordan mı tam olarak ayırt edemezsen, bir ustaya göster derim. O hava hortumunu değiştirdin ama belki başka bir yerden hava kaçırıyordur. Bir de sesin geldiği devir aralığına dikkat et, o da önemli. Detaylı bir kontrol ettir bence.

Egzozdan mı motordan mı tam olarak ayırt edemezsen, bir ustaya göster derim. O hava hortumunu değiştirdin ama belki başka bir yerden hava kaçırıyordur. Bir de sesin geldiği devir aralığına dikkat et, o da önemli. Detaylı bir kontrol ettir bence.
Usta, bence de eksozdan geliyor olabilir. Hava filtresi hortumunu değiştirdikten sonra eksozda bir yer oynamış olabilir mi? Bi kontrol ettirsen iyi olur.

Usta, bence de eksozdan geliyor olabilir. Hava filtresi hortumunu değiştirdikten sonra eksozda bir yer oynamış olabilir mi? Bi kontrol ettirsen iyi olur.
Usta, eksozdan geliyosa direkt borulari kontrol et. Belki de katalizörün ömrü bitmiştir, ondan da yapar.

Geri