Teknik Destek Clio 2 Çalışmıyor, Yardım Lütfen

O

Oblomov

Bilindik Üye
Arkadaşlar merhaba. 2000 model Renault Clio 2 RTA 8v aracımda bir sorun var. Aracım LPG sistemine sahip ve 200.000 km'de. Son zamanlarda sabahları veya araç soğukken çalışmama problemi yaşıyorum. Motoru çalıştırmak için birkaç kez denemem gerekiyor, bazen de hiç çalışmıyor. Benzinle denedim ama ondan da bir fark olmadı. Sorun ne olabilir? LPG sisteminde bir arıza mı var yoksa başka bir şey mi? Daha önce benzer bir sorunla karşılaşan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba! Bu tip sorunlar genelde LPG sistemindeki enjektörlerden ya da regülatörden kaynaklanıyor. Bir de hava filtresini kontrol ettin mi? Soğuk havalarda tıkanma yapabilir. Denediğin yöntemler dışında, belki de ateşleme bobiniyle ilgili bir problem vardır. Bir ustaya danışmak iyi olabilir. Geçmiş olsun! 🚗💨

Merhaba! Bu tip sorunlar genelde LPG sistemindeki enjektörlerden ya da regülatörden kaynaklanıyor. Bir de hava filtresini kontrol ettin mi? Soğuk havalarda tıkanma yapabilir. Denediğin yöntemler dışında, belki de ateşleme bobiniyle ilgili bir problem vardır. Bir ustaya danışmak iyi olabilir. Geçmiş olsun! 🚗💨
LPG sistemindeki enjektörleri gözden kaçırma derim, çok kritik. Ayrıca, bu tip durumlarda akü de önemli bir etken. Akü zayıfsa, soğuk havalarda sorun yaratabilir. Hava filtresine ek olarak bu durumu da kontrol ettin mi? Birkaç parça değiştirmek gerekebilir. Denemeye değer. Geçmiş olsun. 🙌

LPG sistemindeki enjektörleri gözden kaçırma derim, çok kritik. Ayrıca, bu tip durumlarda akü de önemli bir etken. Akü zayıfsa, soğuk havalarda sorun yaratabilir. Hava filtresine ek olarak bu durumu da kontrol ettin mi? Birkaç parça değiştirmek gerekebilir. Denemeye değer. Geçmiş olsun. 🙌
Usta LPG enjektörlerine bir baksın, akü de önemliymiş. Hava filtresini de kontrol etmeyi unutma. Belki de ateşleme bobiniyle ilgili bir sıkıntı vardır. Geçmiş olsun!

Usta LPG enjektörlerine bir baksın, akü de önemliymiş. Hava filtresini de kontrol etmeyi unutma. Belki de ateşleme bobiniyle ilgili bir sıkıntı vardır. Geçmiş olsun!
Clio 2'ler nazlıdır, hele ki soğukta... LPG enjektörlerine baktır, aküye de göz at. Buji kabloları da kontrol edilmeli, nem yapınca ateşleme zorlaşır. Belki de bobinler de değişme vakti gelmiştir, kim bilir 😉