Teknik Destek Clio 4'üm Şehir İçi 7-7.5 Yakıyor

• Konbuyu başlatan cerenkaradag
  • Başlangıç tarihi
C

cerenkaradag

Üye
Herkese merhabalar, 2012 model 1.5 dCI - 90 BG Icon sahibiyim ve son zamanlarda aracımın şehir içi yakıt tüketiminin aşırı yüksek olduğunu fark ettim. Yani 7-7.5 lt/100 km civarında yakıyor ki bence oldukça fazla. Aracın periyodik bakımlarını aksatmadan yaptırıyorum, hava filtresi, yakıt filtresi, yağ değişimi gibi temel bakımları yeni yaptırdım. Ayrıca lastiklerde de problem yok, hepsi yeni. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir problemle karşılaşıp çözüm bulmuş arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi çok merak ediyorum. Bu yakıt tüketimi normal mi sizce yoksa bir yerde bir problem mi var? Teşekkürler.

Merhaba, şehir içi yakıt tüketimindeki artış genellikle motorun fazla yakması veya arızalı bileşenlerden kaynaklanabilir. Yakıt enjektörlerini kontrol ettirmenizi ve egzoz sistemi de dahil olmak üzere egzoz emisyonlarını gözden geçirmenizi öneririm. Ayrıca hava filtresinin tıkalı olup olmadığına da bakılabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Merhaba, şehir içi yakıt tüketimindeki artış genellikle motorun fazla yakması veya arızalı bileşenlerden kaynaklanabilir. Yakıt enjektörlerini kontrol ettirmenizi ve egzoz sistemi de dahil olmak üzere egzoz emisyonlarını gözden geçirmenizi öneririm. Ayrıca hava filtresinin tıkalı olup olmadığına da bakılabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.
Hocam benzin fiyatları artınca ne araçlar var ne de yollar, hepsi bizi evde bırakıyor. Neyse bakalım, bi enjektör sorunu olabilir, bir de egzoz sisteminde bi sorun olabilir. Onlara bi baktır derim. Umarım çözüm bulursun :)

Hocam benzin fiyatları artınca ne araçlar var ne de yollar, hepsi bizi evde bırakıyor. Neyse bakalım, bi enjektör sorunu olabilir, bir de egzoz sisteminde bi sorun olabilir. Onlara bi baktır derim. Umarım çözüm bulursun :)
Benzin fiyatları böyle gidince, araçların yakıt tüketimi de can sıkıcı hale geldi. Enjektör ve egzoz sistemine baktırmak iyi fikir, ama belki de sürüş tarzında bir değişiklik yapmayı da düşünmelisin. Hızlanmalarını ve frenlemelerini biraz yumuşatmak yakıtı kurtarabilir. Denemekte fayda var.

Benzin fiyatları böyle gidince, araçların yakıt tüketimi de can sıkıcı hale geldi. Enjektör ve egzoz sistemine baktırmak iyi fikir, ama belki de sürüş tarzında bir değişiklik yapmayı da düşünmelisin. Hızlanmalarını ve frenlemelerini biraz yumuşatmak yakıtı kurtarabilir. Denemekte fayda var.
Haklısın, sürüş tarzı da önemli. Yumuşak kullanırsan belki 0.5 lt bile kurtarırsın. Bir de kısa mesafelerde mi daha fazla yakıyor? Bazen araçların şehir içinde yakıt tüketimi fena olabiliyor. Deneyip görelim, belki de Alper'in dediği gibi enjektörlere baktırmak lazım. 🤔