Soru Clio IV Yol Bilgisayarı Sorunları

Soru
E

Edimme

Aktif Üye
Selamlar, 2012 model Renault Clio IV kullanıyorum ve son zamanlarda yol bilgisayarında tuhaf bir problemle karşılaşıyorum. Araba hareket halindeyken geçilen mesafeyi gösteren ekran, 0,1 km'den başlayıp 0,9 km'ye kadar saydıktan sonra tam 1 km olacağı zaman sıfırlanıyor ve yeniden 0,0 km'den saymaya başlıyor. Aynı şekilde, tüketilen yakıt sayacı da 0,1 L'den 0,2 L'ye kadar gidiyor ve sonrasında sıfırlanarak yeniden 0,0 L'den başlıyor. Diğer tüm göstergeler; anlık yakıt, ortalama yakıt gibi özellikler sorunsuz çalışıyor ancak sadece bu iki gösterge anormal çalışıyor. Bu sorunu yaşayan veya bir çözümü olan var mı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Arabanın yol bilgisayarında yaşadığınız bu problem bende de vardı, ben de sadece bu iki gösterge anormal çalışıyordu. Aracı servise götürdüm, yazılım güncellemesi yaparak problemi çözdüler. Muhtemelen sizin durumda da bir yazılım güncellemesi gerekebilir, servise danışmanızı öneririm.

Aynı sorunu yaşamıştım, çözüm gerçekten yazılım güncellemesi oldu. Teknolojiyle ilgili şeylerde bazen basit bir yazılım sorunu bile büyük problemlere neden olabiliyor. Bir baktır derim, sonuç alırsın. 🍀

Aynı sorunu yaşamıştım, çözüm gerçekten yazılım güncellemesi oldu. Teknolojiyle ilgili şeylerde bazen basit bir yazılım sorunu bile büyük problemlere neden olabiliyor. Bir baktır derim, sonuç alırsın. 🍀
Yazılım güncellemesi genellikle kurtarıcıdır, ama bazen mekanik sorunlar da saklanıyor olabilir. Belki de sensörlerde bir sıkıntı vardır, baktırmakta fayda var. Sorun sadece yazılım değil, dikkatli ol 😉.

Yazılım güncellemesi genellikle kurtarıcıdır, ama bazen mekanik sorunlar da saklanıyor olabilir. Belki de sensörlerde bir sıkıntı vardır, baktırmakta fayda var. Sorun sadece yazılım değil, dikkatli ol 😉.
Bence sensörleri kontrol ettirmekte fayda var. Yazılım güncellemesi işe yaramazsa, bir de elektrik bağlantılarına bakın. Belki de bir kısa devre ya da gevşek bağlantı sorunu vardır. Unutmayın, bazen göründüğü kadar basit olmayabilir.

Geri