Teknik Destek Doblo'da Hararet ve Su Atma Problemi

U

Umutunal

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba; 2016 model Doblo 1.6 Multijet Premio Plus aracımda bir sorun yaşamaya başladım. Şehir içindeki kısa yolculuklarımda hiç bir problem yok, ama şehirler arası yolculuk yaparken 130-150 km hızlarda 15-20 dakika gidince hararet göstergesi aniden zirveye çıkıyor ve radyatör sıvısının çok sıcak olduğu uyarısını alıyorum. Kenara çektiğimde ise bazen 30 saniyede, bazen 1-2 dakikada hararet normale dönüyor. Bu durum beni gerçekten endişelendiriyor. Daha önce böyle bir sorun yaşayan var mı? Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selam, bu durum genelde termostat ya da su pompası kaynaklı olabilir. Şehir içinde sorun yaşamıyorsan, uzun yolda motoru fazla zorlamış olabilirsin. Soğutma sistemini kontrol ettir bence, su seviyesine de dikkat et. Bazı arkadaşlarımın başına geldi, iyi araştırmak lazım. Geçmiş olsun.

Selam, bu durum genelde termostat ya da su pompası kaynaklı olabilir. Şehir içinde sorun yaşamıyorsan, uzun yolda motoru fazla zorlamış olabilirsin. Soğutma sistemini kontrol ettir bence, su seviyesine de dikkat et. Bazı arkadaşlarımın başına geldi, iyi araştırmak lazım. Geçmiş olsun.
Usta, hararet yapınca direk kenara çekip soğumasını bekleme. Rölantide biraz çalıştır, fan açınca stop et. Yoksa conta yakarsın, daha büyük masraf açılır. Su pompasını ve termostatı kontrol ettir demişler, kesinlikle baktır. Hatta devirdaim de kontrol edilmeli. Doblo'lar biraz nazlıdır bu konuda.