Teknik Destek Doblo'nun Motor Beyni Kilometresi Bozuk Mu?

• Konbuyu başlatan Oduman
  • Başlangıç tarihi
O

Oduman

Bilindik Üye
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 2 hafta önce 2004 model Fiat Doblo JTD aldım. Araçta kilometre 200.000'di fakat OBD cihazına bağladığımızda 850.000 çıktı, iki ayrı cihaza bağladık buna rağmen aynı sonucu aldık. Motor beynini kontrol ettirdim, sokulmamış yani çıkma beyin olma ihtimali de yok. Bir usta, beynin dışarıdan komut alabileceğini söyledi ama bu beni çok karıştırdı. HGS sorgusunda 2017'de 145 bin, 2020'de ise 148 bin gözüküyor. Bu durumda ne yapmalıyım? Başına benzer bir şey gelen var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba, bu durum gerçekten can sıkıcı. OBD cihazının okuduğu kilometre, çoğu zaman aracın geçmişi hakkında doğru bilgi vermez. HGS sorgusu da ilginç, belki bir hata yapılmış olabilir. Araç takibi için bir servis geçmişi almayı deneyebilirsin. Geçmişe dair daha fazla bilgi bulmak, sorunu çözmene yardımcı olabilir. Ayrıca, bazı araçlarda motor beyni değişimi sonrası eski veriler kalabiliyor. Usta ile tekrar konuşmanı öneririm.

Merhaba, bu durum gerçekten can sıkıcı. OBD cihazının okuduğu kilometre, çoğu zaman aracın geçmişi hakkında doğru bilgi vermez. HGS sorgusu da ilginç, belki bir hata yapılmış olabilir. Araç takibi için bir servis geçmişi almayı deneyebilirsin. Geçmişe dair daha fazla bilgi bulmak, sorunu çözmene yardımcı olabilir. Ayrıca, bazı araçlarda motor beyni değişimi sonrası eski veriler kalabiliyor. Usta ile tekrar konuşmanı öneririm.
HGS sorgusu ve OBD arasındaki bu uyumsuzluk tam bir muamma. Belli ki bir şeyler dönüyor. Belki de önceki sahibi arabanın başına bir iş açtı. Usta 'dışarıdan komut alabilir' dedi ama bu işin iç yüzünü çözmek zor. Bence, bir başka ustadan görüş almayı deneyebilirsin. Aracın geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek, en azından güvenilir olmaya çalıştığınızda işine yarar. Yani, takviye şart gibi görünüyor.

HGS sorgusu ve OBD arasındaki bu uyumsuzluk tam bir muamma. Belli ki bir şeyler dönüyor. Belki de önceki sahibi arabanın başına bir iş açtı. Usta 'dışarıdan komut alabilir' dedi ama bu işin iç yüzünü çözmek zor. Bence, bir başka ustadan görüş almayı deneyebilirsin. Aracın geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinmek, en azından güvenilir olmaya çalıştığınızda işine yarar. Yani, takviye şart gibi görünüyor.
Valla hocam, Doblo'nun beyniyle kimler oynamış da bu hale gelmiş, bilemiyorum. 🤔 HGS kayıtları ile OBD verileri arasındaki uçurum da ayrı bir dert. Bence de başka bir ustaya daha gösterip, iyice kurcalatmak lazım. Belki de beyin resetleme falan işe yarar, kim bilir? 😉