Tartışma Fiat Doblo'da Karbon Temizleme Deneyimi

Tartışma
D

Dangerous

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde Fiat Doblo'mda karbon temizleme yaptırdım. Serviste 50 TL'ye hallettim. Ayrıca ön koltukların yanlarındaki bakalit parçalar da sol 3 TL, sağ 4 TL'ye mal oldu. Tabi inip binerken dikkat etmezseniz onları da kırma ihtimaliniz var, dikkatli olun derim. Far ayarını ise ücretsiz yaptılar. Servisteki arkadaşlar, Fiat'ın 40000 km'de bir karbon temizleme yapılmasını önerdiğini söylediler. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Araç performansında bir fark hissettiniz mi? Deneyimlerinizi paylaşın lütfen.

Karbon temizleme olayı bence şart! Ben de Doblo'da yapmıştım, sonra motorun sesi değişti, sanki yeni bir araba gibi oldu. 40.000 km'de yapmaları iyi bir fikir ama bunlar sadece tavsiye. Gerçekten ihtiyacı olup olmadığını anlamak için birkaç bakıma girmek lazım. 😉

Karbon temizleme olayı bence şart! Ben de Doblo'da yapmıştım, sonra motorun sesi değişti, sanki yeni bir araba gibi oldu. 40.000 km'de yapmaları iyi bir fikir ama bunlar sadece tavsiye. Gerçekten ihtiyacı olup olmadığını anlamak için birkaç bakıma girmek lazım. 😉
Karbon temizleme, motor sağlığı için kritik aslında. Benim tecrübeme göre, 40.000 km'de bir kontrol etmekte fayda var. Eğer performans artışı hissediyorsanız, bunu düzenli hale getirmek mantıklı olabilir. Ama bence bu iş sadece parayı değil, arabanıza da özen göstermeyi gerektiriyor. 😉 Kaliteli bir bakım önemli, yoksa her şey sıradanlaşıyor.

Karbon temizleme, motor sağlığı için kritik aslında. Benim tecrübeme göre, 40.000 km'de bir kontrol etmekte fayda var. Eğer performans artışı hissediyorsanız, bunu düzenli hale getirmek mantıklı olabilir. Ama bence bu iş sadece parayı değil, arabanıza da özen göstermeyi gerektiriyor. 😉 Kaliteli bir bakım önemli, yoksa her şey sıradanlaşıyor.
Usta, Doblo'ya karbon temizleme yaptırmışsın, iyi yapmışsın. Motor rahatlamıştır. 40.000 km'de bir kontrol ettirmek de mantıklı. Ama bence de her bakımda şart değil, arabanın ihtiyacına göre hareket etmek lazım. Paranı boşa harcama reis.