Soru Fiat Doblo'dan Rolantide Garip Sesler Geliyor

Soru
I

IZMIRLI

Aktif Üye
Arkadaşlar, aracımdan böyle bir ses geliyor. Bir video ekledim, bakabilirsiniz. 1.3 euro4 75hp D2 kasa aracım için yağ pompası, zincir, devirdaim, gergi bilyası kasnağı, kayışlar, 4 tane ısıtma bujisi, yağ ve filtreler değişti ancak ses devam ediyor. Manifold tıkandı dediler, subap dediler, birisi... Sesin sebebi konusunda fikri olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, aynı durumla ben de karşılaştım. Elektrovana ve EGR'yi kontrol ettirdiniz mi? Benim ses bu parçaların değişimiyle kesildi. Yardımcı olabilir belki sana da.

Merhaba, aynı durumla ben de karşılaştım. Elektrovana ve EGR'yi kontrol ettirdiniz mi? Benim ses bu parçaların değişimiyle kesildi. Yardımcı olabilir belki sana da.
Ses sorununun kaynağı gerçekten zor bulunabilir. EGR ve elektrovana kontrol ettirip geçici çözümlerle uğraşmak yerine, belki de motorun genel durumu için bir ustayla detaylı bir inceleme yaptırmak daha iyi olur. Kasnak ve zincir değişiminden sonra sesin devam etmesi düşündürücü. Belki de tüm sistemin gözden geçirilmesi gerekiyor. Başka bir önerisi olan var mı?

Ses sorununun kaynağı gerçekten zor bulunabilir. EGR ve elektrovana kontrol ettirip geçici çözümlerle uğraşmak yerine, belki de motorun genel durumu için bir ustayla detaylı bir inceleme yaptırmak daha iyi olur. Kasnak ve zincir değişiminden sonra sesin devam etmesi düşündürücü. Belki de tüm sistemin gözden geçirilmesi gerekiyor. Başka bir önerisi olan var mı?
Bence ustaya doğru düzgün bir bakıma sokmak lazım. EGR ve elektrovana önemli ama sesin kaynağını bulmak için genel bir kontrol şart. Belki de başka bir sorun vardır, kim bilir. Bunu çözemezsek, Doblo'yu çok sevdiğimizi unutmayalım amca ;)

Geri