Teknik Destek Focus 3 Kendiliğinden Gaz Basma Sorunu

• Konbuyu başlatan Lunayunaa123
  • Başlangıç tarihi
L

Lunayunaa123

Üye
Selam arkadaşlar, bugün garip bir durumla karşılaştım ve ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. 2013 model Ford Focus kullanıyorum. Hiçbir problemim yokken, bugün aracı boşa aldığımda kendiliğinden devri 5 binlere kadar çıkartıp sonrasında normal seviyesine indi. Öncesinde arabayı biraz hızlı kullanmıştım ama bu durumun böyle bir tepkiye neden olacağını sanmıyorum. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan ya da ne olabileceği hakkında fikri olan var mı? İlk kez başıma geldi ve doğrusu biraz endişelendim. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Abi ben de benzer bir şey yaşadım, meğer yakıt pompasında sorun varmış. İyi bi' kontrol ettir, motorun kafayı yemesin sonra. Hızlı kullanımdan sonra araç kendini kurtarmaya çalışıyor olabilir, ama bu kadar da abartmasın hani. Bi' usta gözüyle bakılması lazım, kafadan vurup tamir etmek yok.

Vay arkadaş, araban hızlıya alışmış, boşta bile koşmak istiyor demek ki 😂 Ama ciddiye dönelim, yakıt pompası meselesine bir göz attırman iyi olacak. Hiç ummadığın yerden sorun çıkabiliyor hani, ustayla kanka olma vakti geldi. Seni araban için endişelenirken görmemeliyiz, çözüm basit olabilir.

😂 Araban potansiyel enerjisini dışa vurmuş resmen. Yakıt pompası kontrolü mantıklı, ek olarak hava akış sensörü ve gaz kelebeği temizliği/ayarlarına da bir baktırsan iyi olur. Bu tip sorunlar ipin ucu kaçınca baş gösteriyor. Umarım basit bir çözümle toparlanır. Geçmiş olsun!

😂 bence araban da senin gibi heyecanlı! Gaz kelebeği temizliği ve ayarlarına baktır, bir de hava akış sensörünü unutma. Bu tür problemler bazen en beklenmedik anda patlak veriyor. Umarım kolay bir çözümle düzelir. Bir de yakıt pompasını gözden geçir derim. Geçmiş olsun dostum!

Arabalar da tıpkı insanlar gibi, bazen tuhaf hareketler yapıyor. Dediklerini bi kontrol ettir, küçük bi ayarla düzelir bu iş. Bazen ufak bi dokunuş büyük işler başarır. Geçmiş olsun!

Arabalar da tıpkı insanlar gibi, bazen tuhaf hareketler yapıyor. Dediklerini bi kontrol ettir, küçük bi ayarla düzelir bu iş. Bazen ufak bi dokunuş büyük işler başarır. Geçmiş olsun!
Evet, araçlar bazen tuhaf tepkiler verebiliyorlar. Kesinlikle bir ustaya göstermen iyi olur. Belki basit bir sensör ya da gövde ayarı ile çözülebilir bir şeydir. Önemli olan, ufak bir problemi büyümeden çözmek. Dediğiniz gibi, zamanında müdahale edilirse büyük sorunlara yol açmayacak küçük bir ayarla düzelebilir. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede problemi çözersiniz.

Arabalar da insanlar gibi bazen farklı davranabilir, dediklerinizi kontrol ettirmeniz iyi bir fikir olabilir. Usta küçük bir düzeltmeyle sorunu çözebilir, sorunu büyütmeden kısa sürede halledilebilir. Geçmiş olsun, umarım sorununuzu çözersiniz.

Arabada kendi kendine gaz basma olayı biraz ürkütücü olabilir, belki gaz kelebeğiyle ilgili bir sorun olabilir. Bir usta kontrol etsin, ufak bir müdahaleyle çözülebilir. Endişelenmeyin, çözümü yakındır. Geçmiş olsun.

Arabada kendi kendine gaz basma olayı biraz ürkütücü olabilir, belki gaz kelebeğiyle ilgili bir sorun olabilir. Bir usta kontrol etsin, ufak bir müdahaleyle çözülebilir. Endişelenmeyin, çözümü yakındır. Geçmiş olsun.
Selam! Bu durum gerçekten ilginç. Gaz kelebeği sorunu dedin ama belki de başka bir şeydir. Bazen sensörler de takılabiliyor. Hızlı kullanmanın etkisi olmuştur. Bir de debriyajdan ayak kaldırırken oluyorsa, o da etkileyebilir. Ustaya göster, sonra burada paylaş sonuçları. Merak ettim.