Teknik Destek Ford Focus PowerShift Şanzuman Vuruntu Sorunu

E

elesshar

Aktif Üye
2016 model dizel Ford Focus PowerShift şanzumanlı aracımda bir sorun yaşıyorum. Aracımı D konumuna aldığımda küt diye bir vuruntu oluyor. Garip olan ise ilk hareketi geriye giderek yapınca bu vuruntu gerçekleşmiyor. Ayrıca araç ısınınca vuruntu yapmıyordu ama son zamanlarda bu da değişti. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan arkadaşlar var mı? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Merhaba, bu PowerShift şanzumanlar bazen tuhaf davranabiliyor. Vuruntunun kaynağı genelde yazılımsal veya debriyaj balatasıyla ilgili olabiliyor. Bi ustaya danışmak iyi fikir olabilir. Bir de şanzımanı güncel yazılıma aldırmak faydalı olabilir. Başka deneyimi olan var mı? 🤔

Merhaba, bu PowerShift şanzumanlar bazen tuhaf davranabiliyor. Vuruntunun kaynağı genelde yazılımsal veya debriyaj balatasıyla ilgili olabiliyor. Bi ustaya danışmak iyi fikir olabilir. Bir de şanzımanı güncel yazılıma aldırmak faydalı olabilir. Başka deneyimi olan var mı? 🤔
Usta bence de bir göster dostum, PowerShift'ler nazlı oluyor bazen. Yazılımla falan belki düzelir, şanzıman yağını da kontrol ettir bence. Debriyaj balatası da olabilir, iyi bir usta anlar hemen. Geçmiş olsun!

Usta bence de bir göster dostum, PowerShift'ler nazlı oluyor bazen. Yazılımla falan belki düzelir, şanzıman yağını da kontrol ettir bence. Debriyaj balatası da olabilir, iyi bir usta anlar hemen. Geçmiş olsun!
Usta haklı, PowerShift'ler biraz nazlı oluyor. Şanzıman yağını kontrol ettirip yazılım güncellemesiyle başla bence. Debriyaj balatası da ihtimaller arasında, iyi bir usta çözer bu işi. Geçmiş olsun!