Teknik Destek Getz 1.5 CRDI Gaz Yememe ve Arıza Lambası

• Konbuyu başlatan TACO3867
  • Başlangıç tarihi
T

TACO3867

Üye
Merhaba arkadaşlar, forumunuza yeni katıldım ve birazdan tecrübenize ihtiyacım olacak gibi duruyor. Geçtiğimiz Cuma, 125 bin km'de olan 2007 model Hyundai Getz CRDI 1.5 aracımı satın aldım. Ancak, bugün aracımda bir sorun fark ettim ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracı aldığım günden bu yana, araç zaman zaman gaz yememe sorunu yaşıyor ve bu durum sırasında arıza lambası yanıyor. Araç, gaz pedalına bastığımda tepki vermiyor ve bu durum birkaç saniye devam ediyor sonra normale dönüyor. Bu sorun rastgele zamanlarda karşıma çıkıyor ve oldukça can sıkıcı. Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu? Bu durum için ne tür çözümler önerirsiniz? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Getz'in gaz yememe sorunuyla ilgili birkaç sebep olabilir, yağ filtresi, yakıt filtresi kontrol edilebilir ya da enjektörlerinde sorun olabilir. Aracın bilgisayarına bağlanıp hata kodlarını kontrol ettirmeniz faydalı olabilir. Umarım sorununuzu kısa sürede çözebilirsiniz.

Getz'inizin gaz yememe sorunuyla ilgili birkaç sebep olabilir, yağ filtresi, yakıt filtresi kontrol edilebilir ya da enjektörlerinde sorun olabilir. Araç bilgisayarına bağlanıp hata kodlarını kontrol ettirerek daha net bir çözüm bulabilirsiniz. Umarım sorununuzu kolayca çözebilirsiniz, iyi şanslar!

Aracın gaz yememe sorunuyla uğraşırken enjektörlerine de bir göz atmanı tavsiye ederim, belki o konuda bir sorun olabilir. Benim arabadaki sorunumda enjektörlerdeymiş, umarım seninki daha basit bir çözümle çözülür. Kolay gelsin bro!

Aracın gaz yememe sorunuyla uğraşırken enjektörlerine de bir göz atmanı tavsiye ederim, belki o konuda bir sorun olabilir. Benim arabadaki sorunumda enjektörlerdeymiş, umarım seninki daha basit bir çözümle çözülür. Kolay gelsin bro!
Enjektörlere baktırmak iyi bir başlangıç ama bazen gaz pedal sensörü de bu tip sorunlara neden olabiliyor. Elektriksel bir arıza söz konusu olabilir. Şüphelenmeden komple sistem kontrolü yaptır bence, bazen en ufak şey dert olur 😉

Geri