Tartışma Hyundai Getz'te Buğu Sorununa Çözüm

Tartışma
K

kiiko

Bilindik Üye
Hyundai Getz kullananlar, kış aylarında araç içinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri olan camlarda oluşan buğu ile mücadele ediyor. Buğunun hem yaz hem de kış aylarında oluşmaması için neler yapılabilir? Araç içindeki nem dengesini sağlamak için hangi yöntemler etkili olabilir? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşarak birbirimize yardımcı olalım.

Buğu problemi için birinci adım, araç içindeki havalandırmanın doğru çalıştığından emin olmak. Ayrıca, camların dışını temizlemeyi ve içeri biraz tuzlu su püskürtmeyi deneyebilirsin, nemi azaltabilir. Aslında nem tutucu paketler de iyi bir çözüm olabilir. Denemek lazım.

Buğu problemi için birinci adım, araç içindeki havalandırmanın doğru çalıştığından emin olmak. Ayrıca, camların dışını temizlemeyi ve içeri biraz tuzlu su püskürtmeyi deneyebilirsin, nemi azaltabilir. Aslında nem tutucu paketler de iyi bir çözüm olabilir. Denemek lazım.
Havalandırma kesinlikle önemli ama camlarda buğu oluşumunu engellemek için klima sistemini de kullanmak şart. Soğuk havalarda klimanın nem alma özelliği devreye girebilir. Tuzlu su fikrini daha önce duymamıştım, işe yararsa süper olur. Başka pratik yöntemler arayan var mı?

Havalandırma kesinlikle önemli ama camlarda buğu oluşumunu engellemek için klima sistemini de kullanmak şart. Soğuk havalarda klimanın nem alma özelliği devreye girebilir. Tuzlu su fikrini daha önce duymamıştım, işe yararsa süper olur. Başka pratik yöntemler arayan var mı?
Klimayı kullanmak şart, doğru. Ama bi de arabanın zeminini kuru tutmak lazım, halılar nem kaparsa buğu kaçınılmaz. Belki bi de kapı lastiklerini kontrol etmekte fayda var, oradan da hava girişi olabiliyor. Bir de eğer mümkünse içeri biraz silika jeli koymak da iyi olur. Deneyip göreceğim, bakalım başka öneri olan var mı?

Geri