Teknik Destek Megane 1 Kalorifer Sorunu

S

sarsilmaz52

Aktif Üye
2002 model Renault Megane 1 aracımın kaloriferi sıcağa alınca yeterli sıcaklıkta üflemiyor. Neden olabilir, bu sorunun çözümü için ne yapmam gerekli? Sorun kalorifer radyatörü mü, yoksa başka bir şey mi? Daha önce böyle bir sorun yaşayan, tamiri veya bakımı hakkında bilgi sahibi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Kalorifer sorunu genelde ilk akla gelen radyatör tıkanıklığı ama termostatı da kontrol ettirmekte fayda var. Belki de sıcak suyu getiren hortumda bir sıkıntı vardır, bence bir kontrol ettir. Ayrıca, kalorifer vanası falan da takılmış olabilir. Eğer dondurucu soğukta yola çıkacaksan biraz erken hareket etmen iyi olur 😜

Kalorifer sorunu genelde ilk akla gelen radyatör tıkanıklığı ama termostatı da kontrol ettirmekte fayda var. Belki de sıcak suyu getiren hortumda bir sıkıntı vardır, bence bir kontrol ettir. Ayrıca, kalorifer vanası falan da takılmış olabilir. Eğer dondurucu soğukta yola çıkacaksan biraz erken hareket etmen iyi olur 😜
Valla benzer bir sorunu yaşadım, radyatör temizliğiyle halloldu. Ama termostatı da değiştirmiştim, belki onun da etkisi olmuştur. Sen de bir bak, bu kadar soğuk havada kalmamak için önce işin sağlama al 😉

Valla benzer bir sorunu yaşadım, radyatör temizliğiyle halloldu. Ama termostatı da değiştirmiştim, belki onun da etkisi olmuştur. Sen de bir bak, bu kadar soğuk havada kalmamak için önce işin sağlama al 😉
Abi, kalorifer radyatörüne baktır bi'. Tıkanmış olabilir, temizlet veya değiştir gitsin. Termostatı da kontrol etmeyi unutma, o da sorun çıkarabilir. Bu arada, "Daha önce böyle bir sorun yaşayan, tamiri veya bakımı hakkında bilgi sahibi olan var mı?" demişsin, bence forumda biraz daha araştır, belki daha detaylı bilgi bulursun. 😉