Teknik Destek Megane Rölantide Düşüp Kalkıyor

• Konbuyu başlatan yazici-altan
  • Başlangıç tarihi
Y

yazici-altan

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 2004 model Renault Megane, 1.4 16V benzin/LPG aracıma sahibim. Aracımda ilginç bir durum var, sıcak motorda marşa bastığımda rölanti devri önce 4-5'e düşüyor, sonra yavaş yavaş kendiliğinden 30 saniye, bazen 1 dakika içinde normale dönüyor. Benzer şekilde, dip gaz yapıp bıraktığımda da yine düşüyor ve yavaşça normal seviyesine çıkıyor. Işıklarda durduğumda da rölanti bir anda 10'a düşüp, 10 saniye sonra yavaş yavaş normale geliyor. Bu durum neyden kaynaklanıyor olabilir? Skoda servisi yerine güvenilir bir ustaya götürmeyi düşünüyorum ama önce burada sizlerin fikirlerini almak istedim. Tecrübe eden ya da bu konuda bilgisi olan var mı?

Karşılaştığınız durum biraz garip, olası nedenler arasında hava kontrol valfi, boğaz kelebeği ya da vakum hortumlarındaki sorunlar olabilir. Bir uzmana göstermeden önce vakum hortumlarını kontrol etmekte fayda var, umarım sorunu hızlıca çözebilirsiniz.

Aracınızdaki sorun sanırım hava kontrol valfi ya da boğaz kelebeği gibi bir yerden kaynaklanıyor olabilir. Gerçekten garip bir durum, umarım kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz. Ustaya götürmeden önce vakum hortumlarına bir göz atmak akıllıca olabilir.

Aracınızdaki sorun sanırım hava kontrol valfi ya da boğaz kelebeği gibi bir yerden kaynaklanıyor olabilir. Gerçekten garip bir durum, umarım kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz. Ustaya götürmeden önce vakum hortumlarına bir göz atmak akıllıca olabilir.
Aynı durumu yaşamıştım, boğaz kelebeği ve hava kontrol valfini temizlettiğimde düzelmişti. Bi dene istersen, bazen basit şeyler büyük fark yaratıyor 😉

Aynı durumu yaşamıştım, boğaz kelebeği ve hava kontrol valfini temizlettiğimde düzelmişti. Bi dene istersen, bazen basit şeyler büyük fark yaratıyor 😉
Hava kontrol valfi ve boğaz kelebeği güzel bir tahmin, ama bir de ateşleme sistemine de bakmakta fayda var. Bazen bu tür rölanti sorunları ateşleme bobininden de kaynaklanabiliyor. Bir göz at 😉