Teknik Destek Mitsubishi Motorda Rahatsız Edici Ses

C

cemecemk

Aktif Üye
Merhabalar, sabah aynı konuyu açmıştım lakin cevap gelmeyince yanlış başlık altında açtığımı fark ettim. Özellikle kış aylarında meydana gelen bir ses var aracımda. Sabahları motoru çalıştırdığımda ciddi derecede rahatsız edici bir tıkırtı sesi geliyor ve ısındıkça azalıyor. Bu problemi yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Selam, bu tıkırtı sesi genelde motorun soğuk çalışmasından kaynaklanır. Yağ seviyeni kontrol ettin mi? Düşükse, motor sesini artırabilir. Bir de, bu ses zamanla azalıyor diye endişelenme, ama uzun vadede bir sorun yaratabilir. Bir ustaya danışmakta fayda var. Belli başlı bir şey değilse, belki de sadece kış şartlarıdır.

Selam, bu tıkırtı sesi genelde motorun soğuk çalışmasından kaynaklanır. Yağ seviyeni kontrol ettin mi? Düşükse, motor sesini artırabilir. Bir de, bu ses zamanla azalıyor diye endişelenme, ama uzun vadede bir sorun yaratabilir. Bir ustaya danışmakta fayda var. Belli başlı bir şey değilse, belki de sadece kış şartlarıdır.
Yağ seviyesini kontrol etmen iyi olur, ama bir de soğuk hava şartlarından dolayı motor parçaları biraz genişleyip daralıyor. Bazen bu sesler de normaldir. Ama tıkırtı aşırıysa, ustaya göstermek şart. Kışın ekstra dikkatli olmak lazım, bence bir bak deliklere, kaymalar varsa hemen hallet. Motoru sev, o da seni seviyor 🙂

Yağ seviyesini kontrol etmen iyi olur, ama bir de soğuk hava şartlarından dolayı motor parçaları biraz genişleyip daralıyor. Bazen bu sesler de normaldir. Ama tıkırtı aşırıysa, ustaya göstermek şart. Kışın ekstra dikkatli olmak lazım, bence bir bak deliklere, kaymalar varsa hemen hallet. Motoru sev, o da seni seviyor 🙂
Usta'ya göster dostum, motoru dinlesin. Soğuk havalarda normal sesler gelebilir ama yine de emin olmak lazım. Yağ seviyesi tamam mı? Belki de sadece naz yapıyor, kışın herkes nazlanır biraz.