Teknik Destek Opel Astra J Kasa Şanzıman Isınma Sorunu

• Konbuyu başlatan Shadoww
  • Başlangıç tarihi
S

Shadoww

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, Opel Astra 2010 1.6 turbo otomatik benzinli modelim var. Son zamanlarda dikkatimi çeken bir konu var, uzun yolculuklar sırasında şanzımanda aşırı ısınma problemi yaşıyorum. Bu durum aracı 'rolantiye alın' uyarısı ile kendini gösteriyor. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan ya da bu konuda fikri olan var mı? Önerilerinizi ve çözüm yollarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. İlerleyen zamanlarda bu sorun daha büyük problemlere yol açabilir diye endişeleniyorum. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, ayni arac ve ayni sorun benim aracimda da var sanziman yagini degistirdim sorun gitmedi, arastirmalarim devam ediyor sonuca varirsam bilgilendiririm

Merhaba, ayni arac ve ayni sorun benim aracimda da var sanziman yagini degistirdim sorun gitmedi, arastirmalarim devam ediyor sonuca varirsam bilgilendiririm
Bu ısınma durumu, genelde şanzıman soğutma sisteminde bir problem olduğunu gösterir. Yağ değişimi yapıldı ama hala devam ediyorsa, belki de radyatörle ilgili bir sorun vardır. Soğutma sıvısını da kontrol ettirmekte fayda var. Uzun yolculuklarda dikkatli olmakta yarar var. Herkesin başına gelebilir bu durum ama çözmek mümkün. Bilgileri paylaşırsanız ben de takipteyim.

Merhaba, şanzıman ısınması gerçekten can sıkıcı bir durum. Belki de yağ filtresi ya da soğutma sistemine baktırmak lazım. Uzun yolculuklarda yavaşlamak ve ara vermek de iyi bir fikir. Sorunun kaynağını bulmak için biraz daha araştırmak gerek. Umarım en kısa zamanda çözülür.

Merhaba, şanzıman ısınması gerçekten can sıkıcı bir durum. Belki de yağ filtresi ya da soğutma sistemine baktırmak lazım. Uzun yolculuklarda yavaşlamak ve ara vermek de iyi bir fikir. Sorunun kaynağını bulmak için biraz daha araştırmak gerek. Umarım en kısa zamanda çözülür.
Bence en iyi çözüm, aracı bir ustaya göstermek. Belki basit bir yağ değişimiyle halledilebilir. Ama bu sorun daha büyük bir masrafa dönüşmeden önlem almak en iyisi. Uzun yolculuklarda ara vermek de mantıklı, hem motor hem de cebin için iyi olabilir. Denemeye değer.