Teknik Destek Opel Astra Yokuş Performans Düşüklüğü

N

notbad

Üye
Merhaba arkadaşlar, hayırlı günler. 2008 model Opel Astra Cosmo 1.6 16V lpg'li aracıma dair bir sorun yaşadığım için buraya yazma gereği duydum. Özellikle 3 veya 4 yetişkin olunca arabayla bindiğim zaman, dik yokuşlarda ciddi bir performans düşüklüğü hissediyorum. Lpg sisteminden kaynaklanıyor olabilir mi? Aynı durumu benzinde de denedim fakat yine benzer bir performans düşüklüğü var. Bu durum sadece yokuşlarda oluyor, düz yolda sıkıntı yok. Araç servise gitmeden önce sizlerin deneyimlerinden ve önerilerinden yararlanmak istedim. Acaba muhtemel sorun ne olabilir? Benzer bir durumla karşılaşan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Yokuş performansı düşmesi bazen oksijen sensöründen veya aracın egzoz sisteminden kaynaklanabilir. Lpg sistemiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda servise danışmanızda fayda var. Belki filtrelerde veya yakıt hattında bir tıkanıklık olabilir.

Belki de sorun motor gücünde. Eski bir arabada bu tip performans düşüşleri normaldir ama belki de bir motor yenileme vakti gelmiştir. Kim bilir, belki de bir chip tuning çözümü olabilir! 🚀

Belki de sorun motor gücünde. Eski bir arabada bu tip performans düşüşleri normaldir ama belki de bir motor yenileme vakti gelmiştir. Kim bilir, belki de bir chip tuning çözümü olabilir! 🚀
Motor gücü tabii ki önemli ama lpg ile performans düşüşü sık karşılaşılan bir durum. Yakıt ayarını kontrol ettirin, belki de enjektörler ya da hava filtresi pislikten tıkanmıştır. Yokuşlarda bastırınca yük biniyor motora, o yüzden dikkat etmek lazım. Chip tuning de bir alternatif ama önce basit çözümleri deneyin derim. Hadi bakalım, umarım halledersin bu durumu! 😏