Teknik Destek Opel Astra'da Rolanti Dalgalanması Sorunu

E

elesshar

Aktif Üye
Herkese merhaba, 2012 model Opel Astra 1.4T otomatik aracımda bir sıkıntı var. Sabahları ilk çalıştırdığımda devir 5-6 saniye boyunca yükselip alçalıyor ve araç sarsıntılı çalışıyor. Tam stop edecek gibi oluyor ama sonra düzeldiğini görüyorum. Çok sayıda usta ve servis gezdim ama bir türlü çözüm bulamadım. LPG takılmadı, bu konuda yardımcı olabilecek veya benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, benim başıma da gelmişti. Genelde hava akış meteri veya boğaz kelebeği ile ilgili sorunlardan kaynaklanıyor. Bir kontrol ettir bakalım, belki temizliği gerekebilir. Bazen basit bir temizlik bile sorunu çözüyor.

Merhaba, benim başıma da gelmişti. Genelde hava akış meteri veya boğaz kelebeği ile ilgili sorunlardan kaynaklanıyor. Bir kontrol ettir bakalım, belki temizliği gerekebilir. Bazen basit bir temizlik bile sorunu çözüyor.
Selam, benzer bir sorunu başımdan geçirdim. Devir dalgalanması bazen enjektörlerden ya da yakıt filtresinden kaynaklanabiliyor. Bir kontrol ettir, belki oradan bir tıkanıklık vardır. Yoksa, biraz daha derin incelemek gerekebilir. Hava akış meteri ve boğaz kelebeği dışında başka sorunlar da olabilir. Denemekte fayda var. Kolay gelsin.

Selam, benzer bir sorunu başımdan geçirdim. Devir dalgalanması bazen enjektörlerden ya da yakıt filtresinden kaynaklanabiliyor. Bir kontrol ettir, belki oradan bir tıkanıklık vardır. Yoksa, biraz daha derin incelemek gerekebilir. Hava akış meteri ve boğaz kelebeği dışında başka sorunlar da olabilir. Denemekte fayda var. Kolay gelsin.
Usta seni bayağı yormuş. Hava akışmetre ve boğaz kelebeği kontrolü yapıldı mı? Bazen basit bir temizlik bile işe yarayabiliyor, denemekte fayda var. Enjektörler ve yakıt filtresi de kontrol edilmeli. Belki de yakıt sisteminde bir tıkanıklık vardır.

Geri